Amantul sau duşmanul ANI?

339

foto predo 2Câinească este şi vremea în care Sfântul Ilie promitea ploi, instabilităţi atmosferice, tunete şi fulgere, iar el, adică acela care-a urcat la cer pe o căruţă de foc, este în concediu, lăsându-ne pradă caniculei. (Ori în grevă. Nu se ştie precis!) Precum Parlamentul României. Inclusiv Opoziţia.

În frunte cu liderii săi – social-democratul Victor Ponta, recentul câştigător al Raliului Sibiului, ori liberalul Crin Antonescu, dispărut fără urmă.

Pe căldura asta mare, coana Comisie Europeană comise un Raport în care făcu praf România. Imediat, preşedintele Traian Băsescu se simţi ofuscat rău de tot. Nu se făcea să lase subiectul în seama flaşnetei lui – Emil Boc. Aşa că Zeus ieşi la rampă. Preţ de-o conferinţă de presă, nu mai mult. La care, înainte de a o pune la punct pe Coana Europă, se răţoi la nişte gazetăriţe vinovate grav. Nu se ridicaseră în picioare la apariţia Comandantului Suprem!

Deşi uneori amnezic, luând-o peste picior pe Coana Europă, preşedintele Traian Băsescu a încercat să apere România. Măcar verbal, era obligat s-o facă. Cum că de ce a generalizat, el şi guvernanţii nefiind de vină cu nimic. Şi, în plină zi de Sfânt Ilie, dar în absenţa lui, a tunat şi a fulgerat în contra Opoziţiei. Vinovată de toate relele. De ce nu-i ea la putere? Aici are dreptate, ca şi atunci când este de acord cu Coana Europă. Senatorul Gyorgy Frunda nu-i în opoziţie, dar n-a scăpat de muştruluiala lui Zeus! Ajunsă oaia neagră a Uniunii Europene, biata Românie de sub regimul băsescian căpătă o imagine deplorabilă. De care nu va scăpa cu una, cu două!

Din păcate, nici România şi nici Traian Băsescu nu mai au credibilitatea necesară la UE, la CE şi nici din partea membrilor. Aparent prieten al Legii ANI, preşedintele are impresia că simpla convocare a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului României, în luna august, adică imediat după luna lui Cuptor, ar reşapa imaginea ţării. Cu două-trei legi noi, sau prin schimbarea amputatei Legi ANI, Traian Băsescu se îmbată cu apă de ploaie că va drege busuiocul. Iar România va fi altfel percepută de Coana Europă. Nimic mai fals.

Să arunci toate pisicile moarte ale Palatului din Dealul Cotrocenilor şi ale guvernărilor Boc-iste – portocalii, dar bălţată dalmaţian cu picăţele udemeriste şi UNPR-iste, foste independente de diverse coloraturi politice, adică de strânsură – în curtea Opoziţiei, nu foloseşte la nimic. Pisicile moarte dorite numai la duşmanii numiţi Senat, Curtea Constituţională a României şi Consiliul Suprem al Magistraturii. Considerate, dimpreună cu Opoziţia, ca singurele vinovate! Ceea ce nu absolvă Cotroceniul şi Guvernul Boc de criticile Raportului. În vreme ce Traian Băsescu se crede curat ca lacrima şi mai virgin decât este, Uniunea Europeană ne-a coborât o treaptă sub fosta vecină de subsol – Bulgaria. Mai ales pentru că aparent prietenul ANI care se dă, nu-i altceva decât un păcălici. Acoperă precum pisica făcătura ei mai toate criticile Comisiei Europene. Acelea cu alocarea banilor publici pe criterii clientelare şi a felului murdar în care sunt accesaţi banii europeni. Ambele controlate de Guvernul Boc & Udrea-Berceanu-Videanu, ultimii trei prieteni fiind aceia care controlează achiziţiile cu bani publici.

Ion PREDOŞANU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here