Amânarea la plata chiriei pentru CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu nu este legală! Hotărâre sancționată de prefect

1113

Prefectul de Gorj, Cosmin Petrișor Pistol, consideră printr-o adresă oficială că hotărârea de CL Târgu Jiu din 10 septembrie 2020, care a stabilit amânarea la plata chiriei pentru stadion și complexul sportiv municipal, pentru un an, pentru Clubul Pandurii, este ilegală. Mai precis, HCL 372 de luna trecută nu putea să acorde această facilitate clubului de fotbal, deoarece încalcă legea. Plățile clubului către primărie, amânare prin hotărâre, urmau să fie achitate conform HCL 164 din 27 aprilie 2020.

La Secretariatul General al Guvernului a fost trimisă o petiție în septembrie prin care se contestă legalitatea hotărârii de CL Târgu Jiu cu numărul 372. Este vorba despre hotărârea prin care Marcel Romanescu a propus consilierilor o amânare de un an la plata chiriei către municipalitate a clubului de fotbal condus de Marin Condescu.
Mai precis, clubul era scutit un an de zile, prin hotărârea luată în ședință de îndată, de la plata chiriei pentru folosirea complexului sportiv, inclusiv a stadionului municipal. Vali Peptenatu a fost cel care a semnalat că întreg consiliu local a încălcat legea prin hotărârea respectivă, lucru dovedit real prin răspunsul oferit de prefectul de Gorj, reclamantului. Mai exact, prefectul îi răspunde lui Peptenatu și trimite spre retragere CL Târgu Jiu sau modificare a HCL 372.
În speță, prefectul arată că aleșii au greșit, fie nu cunosc legea, fie au forțat lucrurile în scop electoral, hotărârea dându-se în campania electorală. Amânarea la plată nu se poate da prin depășirea anului fiscal în vigoare, lucru ignorat atât de primarul care a propus hotărârea, cât și de Consiliul Local. La prima ședință de CL Târgu Jiu, noii consilieri sunt obligați să ia la cunoștință demersul prefectului și corectarea hotărârii în cauză ori anularea ei.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here