„Am tras un fum de marijuana”. Pedeapsa primită de un șofer din Gorj

1454

Un tânăr din Gorj a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, după ce a fost prins drogat la volanul BMW-ului său, pe o stradă din Craiova. Bărbatul a recunoscut că a fost la o petrecere, unde a fumat dintr-o ţigară ce conţinea marijuana, încheind astfel un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii.

Gorjeanul a fost cercetat în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deținere de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
„La data de 03.06.2022, în jurul orei 03.40, organe de poliţie din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Henri Coandă, au oprit autoturismul marca BMW, condus de inculpat. Având în vedere că inculpatul avea un comportament agitat şi pupilele dilatate, acesta a fost testat cu aparatul «Drager DrugTest 5000», rezultatul pozitiv pentru THC-5 (cannabis) determinând conducerea sa la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde i s-au prelevat mostre biologice în vederea determinării prezenţei în organism a substanţelor psihoactive”, potrivit rechizitoriului.
Tânărul le-a spus polițiștilor că „a tras un fum de marijuana” la o petrecere organizată în urmă cu trei zile. În acest caz s-a dispus efectuarea unei expertize toxicologice la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” Bucureşti.
„Conform buletinului de analiză toxicologică, în probele biologice recoltate de la inculpat s-au pus în evidenţă THC 0,002 pg/ml şi THC-COOH 0,005 gg/ml, rezultatul analizării probelor de urină fiind negativ, cu excepţia canabinoizilor”, potrivit anchetatorilor.

Pus să muncească în folosul comunității
Gorjeanul a refuzat să fie evaluat de către specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, motivând că nu se consideră consumator de droguri.
Ulterior a încheiat acordul de recunoaștere a vinovăției, acord ce a fost admis de instanța de judecată. Prin urmare, bărbatul a fost condamnat la 10 luni de închisoare pentru conducere sub influența drogurilor și 6 luni de închisoare pentru consum de droguri. „În temeiul art. 38 alin.1 C.p. şi art. 39 alin.1 lit.b C.p. va contopi pedepsele aplicate inculpatului în pedeapsa cea mai grea, aceea de 10 luni închisoare, la care va adăuga un spor de 2 luni (o treime din cealaltă pedeapsă), în total inculpatul urmând să execute pedeapsa de 1 an închisoare”, au stabilit judecătorii.
Magistrații Tribunalului Gorj au dispus suspendarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani. În acest timp, tânărul va trebui să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială și să presteze 60 de zile muncă neremunerată în cadrul unei instituţii aflate în subordinea Primăriei comunei Ţînţăreni.
Decizia pronunțată săptămâna trecută de Tribunalul Dolj nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here