Am intrat în UE! – Școala Primară Pinoasa, fără apă curentă! Toaletele turcești, alimentate cu găleata ori bidonul!

1044

La Școala Primară Pinoasa învață într-o singură sală de clasă atât școlarii de la grupa pregătitoare și de la clasele I-IV, cât și preșcolarii. Toți copiii, dar și cadrele didactice folosesc un singur grup sanitar, turcesc, în care chiuveta este doar de formă, robinetele fiind nefuncționale. După ce își fac nevoile, copiii și profesorii, indiferent de vârstă, aici fiind și micuți de grădiniță, sunt nevoiți să arunce apă în toaletă din găleată ori bidon. Asta pentru că, unitatea de învățământ nu este racordată la apă curentă. De cele mai multe ori, sarcina revine femeii de serviciu.

În Școala Primară Pinoasa s-a organizat, duminică, secție de votare. Mai exact, secția cu nr.186.Reprezentanții partidelor politice au aflat abia acum ce condiții de igienă oferă unitatea de învățământ pentru elevi și profesori, când au fost nevoiți în cele peste 20 de ore petrecute în secție să folosească grupul sanitar.
Așa au văzut că nu se puteau spăla pe mâni pentru că nu era apă și nici nu puteau trage apa la toaletă din același motiv. În grupul sanitar erau în schimb niște găleți goale și un bidon.În sala de clasă exista, de asemenea, o găleată cu apă pentru uzul membrilor secției de votare.
Oamenii s-au crucit când au văzut condițiile puse la dispoziție de autorități, dar, apoi, și voturile localnicilor. În secția respectivă, PNL a avut 93 de voturi, cele mai multe din secție.
De altfel, PNL a și câștigat alegerile în localitate cu 766 de voturi, asta, deși primarul liberal, Dumitru Vulpe, a investit un miliard de lei vechi într-un grup sanitar, realizat în centrul comunei, la dispensarul uman din curtea primăriei.
De altfel, la Pinoasa, cu câteva zile înainte de scrutinul de duminică, un utilaj a fost adus în zonă pentru a repara un drum comunal plin de gropi. Ideea primarului Vulpe de a lua ochii electoratului din Pinoasa, astfel, a prins, acesta obținând cel mai mare număr de voturi în localitate. La Cîlnic, PSD s-a poziționat pe locul doi cu 303 voturi, acesta fiind urmat de Pro România care a obținut 100 de voturi.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here