Alţi elevi „ridicaţi” de poliţişti, din baruri

293

foto elevi politie 002Acţiunea demarată de oamenii legii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj prin care doresc diminuarea absenteismului şcolar continuă. Astfel, începând de săptămâna trecută, mai multe baruri au fost luate „la picior” de către aceştia, pentru a depista elevii care, în loc să fie la ore, stau prin localuri.

Barurile din apropierea unităţilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Târgu-Jiu au fost, săptămâna aceasta, în atenţia oamenilor legii dar şi a inspectorilor şcolari. Începând de săptămâna trecută, la iniţiativa prefectului Liviu Andrei, după ce lângă un liceu din Craiova un elev a fost înjunghiat mortal, a fost întocmită o comisie care va scădea absenteismul şi va controla paza din şcoli. „În cadrul programului de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorului, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii şi poliţiştii de proximitate ai Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu, în colaborare cu jandarmi şi inspectori şcolari din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, au acţionat în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar de pe raza municipiului, pe linia prevenirii absenteismului şcolar. Au fost verificate cafe-barurile din aproprierea unităţilor de învăţământ”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Luaţi ca din oală

foto elevi politie 016Cu prilejul acestor controale au fost depistaţi alţi cinci elevi care au preferat să „bea o cafea” într-un bar în loc să meargă la şcoală. Ca de obicei aceştia au găsit explicaţii la decizia de a chiuli. Elevii au fost „ridicaţi” de poliţişti şi duşi la instituţiile de învăţământ la care sunt înscrişi, directorii şcolilor fiind informaţi despre această situaţie. Cu această ocazie au fost controlate şi cataloagele pentru a vedea dacă aceşti elevi figurau sau nu ca absenţi, dar s-a controlat şi paza în şcoală în vederea evitării unor evenimente neplăcute. „Au fost executate patrulări în zona şcolilor, fiind supravegheate ieşirile la orele de afluire şi defluire ale elevilor, s-a discutat cu un număr de 21 profesori de serviciu şi cinci directori pentru a nu permite intrarea în unităţile de învăţământ a persoanelor străine şi de a lua măsuri de asigurare a bunurilor elevilor atunci când aceştia desfăşoară activităţi sportive. Poliţiştii au instruit un număr de 11 agenţi de pază şi paznici”, a mai spus Tică. Acţiunile de acest gen vor continua şi în apropierea altor unităţi de învăţământ.

Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here