Altfel de iubire

301

bunila (1)Senatorul Ion Ruşeţ a condus lucrările Organizaţiei Municipale a PD-L Motru până în momentul alegerii deputatului Constantin Severus Militaru ca preşedinte al acestei organizaţii.

Ruşeţ le-a amintit electorilor PD-L că garda pretoriană a apărat Roma şi numai Roma, unde era foarte puternică. Ieşită în afara Romei, celebra gardă pretoriană a fost învinsă. Ruşeţ i-a îndemnat pe toţi cei din sală să facă un exerciţiu de construcţie a unei strategii cu un partid deschis, unde, desigur, nu toată lumea este câştigătoare, şi, după ce l-a felicitat pe Militaru pentur rezultatele obţinute în precedentul mandat la cârma organizaţiei motrene, nici nu a mai întârziat prea mult printre cei 176 de delegaţi, prezenţi din numărul total de 210.

Spre surprinderea mea, deputatul Militaru s-a maturizat politic într-un mod excepţional. A acţionat cu mult calm, dar şi cu multă hotărâre. În cei cinci ani ai precedentului mandat, el a operat mai multe schimbări în biroul politic local al partidului, iar acum l-a readus la rampă între alţii, pe Florian Ionescu, astăzi inginer pensionar, de fapt mentorul lui Militaru în politică şi în sindicat. Elevul şi-a depăşit maestrul şi pentru faptul că a uitat că la un moment dat s-au dat unul pe altul afară din fostul Partid Democrat.

Reprezentanţii partidelor din alianţa USL nu şi-au făcut simţită prezenţa, Hanu şi Cojocaru lipsind de la întâlnire, iar mesajele de îmbărbătare politică au fost prezentate de liderul UNPR, Alexandru Glomnicu şi liderul conservatorilor locali, Ion Colţatu.

Deputatul Militaru şi-a anunţat intenţiile de a cuceri oraşul şi a asigurat plenul că în foarte scurtă vreme va nominaliza şi candidatul la Primăria municipiului Motru, care trebuie să aibă capacitatea de a-l învinge pe Dorin Hanu.

În noul birou politic local a venit Sorin Iovan de la cariera Lupoaia, dar au rămas pe delături: Mircea Mezinca, Nicolae Giuran, şeful de campanie al Lui Militaru, consilierul judeţean Dumitru Mareş, fondatorul partidului, directorul Ion Sanda, activistul Vasile Văduva, directorul Mihai Caragea şi multe alte personalităţi de marcă. Au fost reconfirmaţi în funcţii: Florentin Gheorghescu Nicu, directorul carierei Roşiuţa, Ion Dobriţoiu, profesorul Nicoale Ruşeţ, medicul Elena Catană (basarabean de origine, fost director al Spitalului municipal Motru), liderul sindical Valeriu Fotescu, trezorierul Mihai Golea şi alţi activişti importanţi ai partidului.

Notă! Partidul Democrat-Liberal este organizaţia politică motreană care nu are încă organizaţie stabilă de tineret, la construcţia ei lucrându-se însă cu multă atenţie în aceste zile. Are, în schimb, în componenţa sa şi la decizie foarte multe femei, actuala preşedintă a lor, Elena Vintilescu, nereuşind, însă, să mai aducă în formula de conducere decât o singură doamnă, dar acest lucru nu are importanţă, pentru că în strategia de atac politic nu se poate lucra cu fineţuri şi nici cu emotivitate. Ori femeile care vin în politică în aceste momente, relativ grele, ale exerciţiului democratic mai au până când pot să se comporte precum Elena Udrea în faţa tăvălugului ameninţător al bârfelor masculine.

Constantin Bunilă

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here