Alternative pentru tineri

381

alternativeMai mulţi tineri voluntari care fac parte din Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie prezintă, la Târgu-Jiu, timp de două zile, alternative de petrecere a timpului liber pentru tineri.

Potrivit reprezentanţilor acestei asociaţii, proiectul lor este unul creativ şi recreativ, în acelaşi timp, menit să arate tinerilor că viaţa este frumoasă şi merită trăită.

Asociaţia pentru Sănăta-te, Educaţie şi Familie (ASEF) are filiale în toate zonele geografice ale României. Membrii filialei din Oltenia au venit la Târgu-Jiu, pentru două zile, în intenţia de a prezenta un proiect. “Avem un priect social recreativ şi creativ în acelaşi timp, împreună cu Primăria Târgu-Jiu. Un proiect care îşi propune să mai scoată tinerii din anonimat, să îi ajute în viaţă, să îşi dea seama că viaţa nu este atât de tristă cum se vorbeşte despre ea, ci că există lucruri mult mai frumoase. Avem multe proiecte recreative, se pot juca, se pot distra la proiectele acestea. Sunt proiecte în care vor învăţa un pic de istorie, sau lucruri din antichitate, lucruri despre religie”, a declarat Lucian Răcilă, director asistent ASEF. Amplasate în centrul municipiului Târgu-Jiu şi nu numai, punctele de interes au atras atenţia tinerilor târgujieni. Fie că s-au lăsat pictaţi pe faţă de către voluntarii talentaţi la arte plastice, fie că au dorit să înveţe ceva mai multe despre Egiptul Antic, au vrut să afle cum să trăiască sănătos sau să înveţe puţin mai multe despre rădăcinile creştinismului, tinerii târgujieni au avut ce să vadă în cadrul acestui proiect, care se desfăşoară în perioada 30 septembrie – 1 octombrie.

Voluntari din toată Oltenia

Potrivit organizatorilor acestei acţiuni, astfel de proiecte nu fac altceva decât să ajute tinerii să se cunoască mai bine pe ei dar şi alte persoane de aceeaşi vârstă, să se înţeleagă mai bine şi să se distreze. “Îi vom ajuta să fie mai comunicativi, să întâlnească tineri de vârsta lor care sunt voluntari în acest proiect. Avem voluntari din licee, din şcoli generale, din Craiova, din Caracal, din toate părţile. Avem câţiva chiar din Transilvania”, a mai spus Răcilă. Motivele pentru care membrii ASEF au decis să ofere alternativă adolescenţilor sunt multe şi din ce în ce mai des întâlnite printre tineri. “Am observat că delicvenţa juvenilă este în creştere şi, de asemenea, că tinerii stau tot mai mult în faţa computerului, au devenit din ce în ce mai agresivi şi atunci am zis să le oferim alternative. Dacă vor să se implice şi să ne ajute, sun bineveniţi şi atunci vor face ceva în folosul altor tineri. Îşi vor da seama că viaţa este frumoasă şi merită să o trăieşti şi nu se vor mai ascunde în spatele unui monitor sau poate a unui drog”, a mai declarat directorul asistent ASEF. Punctele de interes amplasate în centrul oraşului Târgu-Jiu nu au fost singurele acţiuni realizate în cadrul proiectului, fiind derulate chiar şi campanii de reducere a vitezei, vizite la spital, amplasare a punctelor de informare în licee etc.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here