Altă promisiune la promisiune! – Verde la banii pentru familiile victimelor de la UM Sadu

250

SADU 1 inscrImediat ce presa a relatat faptul că Guvernul a întors spatele rudelor victimelor de la Uzina Mecanică Sadu, de la cabinetul ministrului Muncii s-a primit un telefon. A fost un apel care anunţa o promisiune la promisiune. De această dată s-a mai făcut, măcar, un pas. A fost anunţată suma pe care urmează s-o primească rudele.

O veste bună au primit rudele victimelor de la Uzina Mecanică Sadu, ieri, după ce cotidianul nostru reamintea guvernanţilor că au uitat complet de promisiunea făcută în numele morţilor. Rudele celor două angajate ale UM Sadu au fost anunţate că în maxim o săptămână vor primi ajutorul financiar de care ministrul Ion Ariton s-a angajat în februarie că-l va acorda. „Am fost sunat de către subprefectul de Gorj, Marcel Romanescu, că a fost sunat de la minister şi că a fost anunţat că vom primi ajutorul promis. Eu sper să-l primim pentru că avem mare nevoie de el. Am rămas cu doi copii, pe care trebuie să-i întreţin cu 900 de lei. Eu atât câştig pe lună. Orice ban în plus ne este de folos”, a declarat Marius Andriţoiu, soţul uneia dintre victime. “Aş vrea să se gândească domnii guvernanţi cu seriozitate la aceste promisiuni, pentru că nu le doresc să treacă printr-o astfel de situaţie. Banii sunt bineveniţi şi sper din tot sufletul să-i primim”, a precizat Ileana Pigui, sora celeilalte victime.

Sulfina face şi ea promisiuni

„Astăzi (n.r. ieri) am primit primele semnale pozitive de la Ministerul Muncii, după trei luni de insistenţe pe care le fac, de când am fost sesizat de mass-media şi de familii. Domnul secretar de stat Ivaschescu m-a sunat şi mi-a spus că se vor acorda 12.500 de lei pentru persoanele cu familii decedate şi 5.000 lei pentru cele accidentate. De această dată am şi garanţie, sper din tot inmormantaresufletul ca mâine în şedinţa de Guvern să fie aprobate, dacă nu, cel mai târziu, săptămâna viitoare. De această dată, doamna ministru, Sulfina Barbu, a preluat o problemă şi a rezolvat-o. Cu toate că familiile nu-şi mai pot recupera persoanele pierdute, acest ajutor finananciar li se cuvine şi a fost promis”, a dat asigurări subprefectul de Gorj, Marcel Romanescu. Dacă a fost vorba de o altă promisiune, urmează să vedem până miercurea viitoare.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here