Alt ajutor financiar pentru CEO!

1294

Senatorul Florin Cârciumaru anunță că a votat, astăzi, pentru adoptarea de către Senat a unui proiect de lege, care vine în sprijinul Complexului Energetic Oltenia în vederea obținerii unui împrumut sub formă de ajutor de stat. Este vorba de acel ajutor financiar acordat companiei energetice pentru achiziția certificatelor de carbon pentru a-și continua, astfel, activitatea economic.

Proiectul de lege are ca obiect aprobarea Ordonanței de Urgență nr.85/2020, care modifică şi completează Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.81/2019 pentru modificarea și completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 115/2011 privind stabilirea cadrului instituţional şi autorizarea Guvernului, prin Ministerul Finanţelor Publice, de a scoate la licitaţie certificatele de emisii de gaze cu efect de seră atribuite României la nivelul Uniunii Europene, precum şi pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind sprijinirea întreprinderilor din sectoarele şi subsectoarele expuse unui risc important de relocare ca urmare a transferului costului emisiilor de gaze cu efect de sera in costul energiei electrice.

În conformitate cu art.VII, alin.(1) din Ordonanța de Urgenţă a Guvernului nr. 81/2019, ajutorul de stat se acordă pentru costurile eligibile aferente perioadei 2018-2020, după notificarea şi autorizarea schemei de ajutor de stat de către Comisia Europeană şi în condiţiile prevăzute de decizia Comisiei Europene.
În consecință, modificările propuse prin prezentul proiect au drept scop punerea de acord cu decizia Comisiei Europene, eliminarea sau modificarea după caz a dispoziţiilor privind anul de referință 2018 şi asigurarea unui tratament nediscriminatoriu pentru potențialii beneficiari ai subvenției directe reglementate prin schema de ajutor de stat pentru anii 2019 şi 2020. Schema de ajutor de stat va avea un buget total estimat de 291 milioane euro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here