ALRO va construi grupul pe gaz de la Ișalnița împreună cu CEO

2072

ALRO SA, unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu integrati pe verticala din Europa, dupa capacitatea de productie, anunta ca a fost declarata ca fiind „investitorul selectat” in urma unei licitatii publice organizate de Complexul Energetic Oltenia (CEO) pentru a construi impreuna o centrala electrica pe gaz, la Isalnita, se arată într-un comunicat al producătorului de aluminiu trimis Bursei de Valori București, a anunțat site-ul de profil, e-nergia.ro în această dimineață.

„Acest parteneriat va oferi ALRO oportunitatea de a-si diversifica modelul de afaceri, deoarece securitatea aprovizionarii cu energie electrica reprezinta o necesitate pentru industria aluminiului si va sprijini planurile de dezvoltare pe termen lung ale Grupului intr-un mediu de afaceri plin de provocari”, a declarat Marian NASTASE, Presedintele Consiliului de Administratie, ALRO.

„Desi este un efort foarte complex, suntem increzatori ca va fi un proiect de succes avand un partener puternic, CEO, care intelege noile realitati ale pietei energetice si demonstreaza ca stie sa se adapteze la acestea”, a adaugat Marian NASTASE.

In conformitate cu anuntul de licitatie, CEO si ALRO vor negocia infiintarea unei societati cu capital mixt de tip „Special Purpose Vehicle” (SPV) care va construi o centrala electrica pe gaze naturale de 850 MW, sub rezerva aprobarilor corporative ale ambelor companii. Aceasta va inlocui doua  instalatii vechi (blocuri) pe carbune de 315 MW fiecare.

Planul de restructurare al CE Oltenia, aprobat deja de Comisia Europeană, vizează construirea a două centrale pe gaze, la Turceni și Ișalnița, care să înlocuiască în viitor grupurile pe cărbune.

Pe de altă parte, Alro este una dintre cele mai afectate companii de criza energetică actuală. Din cauza prețurilor mari la energie producătorul a închis 60% din capacitatea de producție de aluminiu electrolitic de la Slatina. De asemene, fabrica de alumină Alum Tulcea, parte tot a grupului Alro, a fost închisă.

Sursa, e-nergia.ro, foto e-nergia.ro

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here