Alocații suspendate pentru zeci de copii

2535

Copiii ai căror părinţi lucrează cu forme legale în statele Uniunii Europene au dreptul la alocaţiile de care beneficiază minorii din ţările respective. Alocația europeană este de două sau trei ori mai mare decât cea din România.
În situația în care un părinte are activitate în România, unde locuiește împreună cu copilul, iar celălalt părinte lucrează în alt stat membru, alocația de stat rămâne în plată în România, celălalt stat plătind cuantumul diferențial (diferența de la cuantumul acordat în România la cuantumul plătit în statul respectiv), anunță Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Gorj.
„În ceea ce privește alocațiile europene, în prima parte a anului 2022, au fost primite din alte state membre un număr de 392 formulare europene în urma cărora au fost suspendate 31 de alocații de stat. Pentru acești 31 de copii, instituții din alte state membre au competența primară pentru plata beneficiilor familiale”, potrivit AJPIS Gorj.
Cele mai multe solicitări de formulare europene au fost primite din Germania – 276, Belgia – 33, Italia – 23 – și Olanda – 7.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here