Alocaţia pentru susţinerea familiei aferentă lunii ianuarie nu este pierdută

321

Potrivit celor transmise de Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale (AJPS) Gorj toţi solicitanţii care au depus cererea privind obţinerea acestei alocaţii, în luna ianuarie 2011 vor beneficia începând cu această lună de alocaţie pentru susţinerea familiei, întrucât acest drept se stabileşte începând cu luna depunerii cererii.

Legea 277/2010 a fost aprobată de Parlament în data de 24 decembrie şi publicată în Monitorul Oficial nr.889 din 30 decembrie. Ministerul Muncii avea obligaţia să supună aprobării Guvernului în termen de 45 zile de la intrarea în vigoare a acestei legi, Normele Metodologice de aplicare. Guvernul a aprobat în data de 19 ianuarie 2011 normele metodologice de aplicare a Legii nr.277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, care au fost publicate în Monitorul Oficial al României nr.56 din data de 21 ianuarie.

Prin urmare, începând cu data de 21 ianuarie 2011, primăriile aveau obligativitatea de a tipări formularele de cerere și de a le pune la dispoziţia solicitanţilor, astfel încât toţi potenţialii beneficiari de acest tip de alocaţie să poată intra în posesia dreptului.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here