Alionescu părăseşte Energia! Discuţii între greci şi reprezentanţii Consiliului Judeţean

222

Situaţia este din ce în ce mai disperată pentru baschetul gorjean. Aşa cum foarte mulţi iubitori ai sportului anticipau, este aproape imposibil ca Energia să mai aibă această secţia sportivă după pierderile financiare foarte mari suferite sezonul trecut. Echipa de baschet are datorii uriaşe, iar la finele campionatului 2015/2016 a retrogradat în liga secundă. Mai mult, investitorii greci, care au pozat în salvatori, pierd din credibilitate, iar ultimul exemplu în acest sens este retragerea lui Claudiu Alionescu de la echipă. Alionescu a ocupat funcţia de antrenor secund în ultimii ani, dar este şi printre cei mai vechi componenţi ai lotului gorjean. Decizia sa este un semnal de alarmă şi sugerează că fanii baschetului au şanse minime să-şi mai vadă echipa favorită pe parchet în perioada următoare. Alionescu a spus că hotărârea vine după ce conducătorii clubului au anulat un camp de baschet ce urma să se desfăşoare la sfârşitul lunii. Academia Collazen anunţase acest eveniment, destinat copiilor și juniorilor cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, în perioada 27-30 iulie. “Hotărârea a venit în urma discuţiilor care ar fi trebuit să aibă legătură cu camp-ul Energiei Collazen. Aceste discuţii au întârziat să fie concretizate şi astfel eu am ajuns la concluzia că pur şi simplu nu se va mai realiza nimic. Nu ştiu dacă investitorii greci vor rămâne, nu cunosc aceste aspecte. Personal, pentru acest camp eram mai mult implicat, pentru că era prima acţiune ce ar fi trebuit să demareze la sfârşitul acestei luni, din moment ce nu am primit credibilitatea din partea dumnealor, tind să cred că acest proiect va rămâne doar pe hârtie. 99% nu va mai avea loc acel camp.”, a declarat Claudiu Alionescu.
Acesta a mai spus că nu vrea să facă parte dintr-un plan care pare încă de la început sortit eşecului. “Nu cred că se va concretiza ceva şi nu vreau să-mi leg numele de un proiect care nu prezintă viabilitate pe viitor. Sunt un om de baschet, sunt un om care voi sprijini baschetul sub orice formă, însă doar atunci când voi considera că lucrurile au o oarecare continuitate. Încă o dată, nu sunt eu factor decizional, însă cu siguranţă nu mă voi alătura acestui proiect. Este foarte greu ca Energia să mai aibă echipă în sezonul viitor”.

Datorii prea mari
În luna aprilie, CS Energia Târgu-Jiu anunţa că managementul echipei de baschet a fost preluat de Nikolaos Krokos, om de afaceri de origine greacă, iar sponsorul principal al echipei va fi firma de produse nutritive şi cosmetice Collazen. Omul responsabil de relaţia dintre jucători şi conducere a fost desemnat Stathis Smyris.
Deşi nu a făcut o declaraţie oficială, Smyris ne-a spus, miercuri, că există neînţelegri între Krokos şi reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj, legate de datoriile de peste 500 de mii de euro pe care le are Energia! Cum din liga a doua nu există fonduri care ar veni la echipa de baschet, Krokos ar dori ca acţionarii clubului să achite din banii pe care echipa îi datorează anumitor jucători.
Deşi nu şi-a anunţat încă plecarea de la club, reprezentantul Collazen aşteaptă decizia autorităţilor judeţene pentru a găsi o rezolvare. Federaţia Română de Baschet a luat decizia, în ciuda eforturilor de la Tg-Jiu, de a nu permite Energiei să evolueze în Liga Naţională în sezonul viitor.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here