Alimpești: Două apeluri la 112 din cauza urșilor

986

Gospodării atacate de urși în comuna gorjeană Alimpești. Un cetățean a sunat ieri de două ori la 112, pentru a reclama daunele provocate de urs într-o casă în noaptea precedentă, dar și pentru a semnala, spre seară, prezența unei ursoaice cu pui în apropierea locuinței unui vecin.

„La primirea apelului SNUAU-112 care sesiza prezența urșilor, jandarmii gorjeni au înștiințat prin mijloacele de comunicare instituțiile și persoanele cu atribuții în domeniu, iar un echipaj de jandarmi a fost direcționat imediat către locul solicitării pentru a lua măsuri de siguranță a cetățenilor și bunurilor. Astfel, a fost delimitată și verificată zona unde au fost observați urșii, au fost utilizate semnale acustice și vizuale pentru alungarea acestora pentru a elimina pericolul unei întoarceri în zonă.

Totodată, în conformitate cu prevederile O.U.G. 81/2021 privind aprobarea metodelor de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor și bunurilor acestora, în intravilanul localităților, s-a constituit o echipă de intervenție formată din responsabilii instituțiilor cu atribuții în domeniu care a stabilit metodele de intervenție.

Recomandăm persoanelor să nu se apropie de animalele sălbatice, să se îndepărteze  de zona de pericol, să sesizeze de urgență autoritățile competente prin SNUAU 112”, a transmis Inspectoratul Județean de Jandarmi Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here