Alimentele europene, ridicate de peste 3.300 de beneficiari

223

alimente europeneLa nivelul municipiului Târgu-Jiu, 5.345 de persoane beneficiază de alimente gratuite de la Uniunea Europeană. Până în prezent, 3.336 de târgujieni şi-au ridicat produsele. Restul beneficiarilor pot să se deplaseze la sediul Direcţiei Publice de Protecţie Socială pentru a-şi primi alimentele.

Doar 2.009 de beneficiari mai au de ridicat produsele alimentare europene ce li se cuvin, potrivit legii. „Ca număr de beneficiari avem 5.345, dintre care au ridicat produsele 3.336, adică mai mult de jumătate dintre cei care trebuie să beneficieze de aceste produse au venit şi le-au ridicat. Ca cifră, 1.470 de şomeri sunt înscrişi pe liste şi au venit să-şi ridice produsele 670 de beneficiari; ca pensionari – 1.428 şi au ridicat produsele 800; persoane cu handicap – 2.229 apar pe liste şi au ridicat 1.550, iar beneficiarii de ajutor social în totalitate şi-au ridicat aceste produse, adică 308 alimente (1)persoane”, a declarat Alina Toader, director adjunct al Direcţiei Publice de Protecţie Socială Târgu-Jiu.

Cât priveşte cantităţile care revin fiecărui beneficiar, reprezentanta Direcţiei Publice de Protecţie Socială Târgu-Jiu a precizat: „se acordă 15 kilograme de făină, nouă kilograme de orez, zece kilograme de mălai, 1,5 kilograme de lapte praf, două kilograme de paste şi 1,1 kg biscuiţi. Programul de lucru este în fiecare zi până la ora 12, pentru că după ora 12:00 se distribuie masa asistaţilor de la cantina de ajutor social, dar nu au fost probleme niciodată în privinţa acestui program”.

Pentru a-şi putea ridica produsele, „este necesar ca beneficiarii să aibă asupra lor o copie a actului de identitate şi o copie a documentului care atestă calitatea de a putea beneficia de aceste produse, respectiv: certificatul de handicap sau cuponul de pensie, sau cuponul de şomaj, sau carnetul de şomer”, a adăugat Alina Toader, director adjunct al Direcţiei Publice de Protecţie Socială Târgu-Jiu.

Aceste produse sunt acordate în mod gratuit. Cei peste două mii de târgujieni care încă nu au ajuns să-şi ridice alimentele, sunt aşteptaţi la sediul Direcţiei Publice de Protecţie Socială, cu documentele necesare, pentru a intra în posesia lor.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here