Alimente care reduc acneea

473
acneeaÎntotdeauna trebuie să alegi alimentele cele mai proaspete pentru a asigura o sănătate de fier organismului şi, implicit, te vei putea bucura de o piele catifelată şi hidratată. Foloseşte-te de sugestiile următoare pentru a putea găti nişte salate, băuturi şi supe delicioase. Încearcă mai multe combinaţii folosind legumele şi fructele în stare naturală, deoarece gătindu-le nu vei face decât să distrugi nutrienţii şi enzimele esenţiale pentru o bună digestie şi absorbţie.

Dacă totuşi le preferi gătite, porţiile mici pentru o singură masă sunt cele mai indicate.

Vitaminele, mineralele şi acneea
Pentru o piele sănătoasă ai nevoie de mulţi antioxidanţi (vitamina A din betacaroten, vitamina C, E) şi seleniu, complex de vitamine B, vitamina D, potasiu, fosfor, magneziu, zinc, fier şi sodiu. O dietă bogată în betacaroten şi zinc este foarte benefică pentru acnee. O hrănire eficientă a pielii, care porneşte din interior va accelera procesul de vindecare a cicatricelor.
Asocierea alimentelor cu suplimentele nutritive lucrează cel mai bine împreună. Este foarte important să combini toate vitaminele şi mineralele, deoarece luate separat au nevoie de sfatul unui nutriţionist. Dacă nu eşti sigur/ă că ai luat câte puţin din fiecare, verifică lista vitaminelor şi a mineralelor pentru a mări cantitatea de nutrienţi.
Importanţa apei şi acneea
Bea mai mult de 2 litri de apă pe zi, pentru a elimina toxinele din organism şi a asigura o bună funcţionare a rinichilor, a ficatului şi a intestinelor. Un sistem digestiv leneş este adesea corelat cu apariţia acneei.
Apa va menţine pielea suplă şi perfect hidratată. O piele deshidratată este uscată şi aspră, procesul natural de exfoliere al pielii este încetinit şi porii sunt blocaţi, lucru care favorizează apariţia acneei.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here