Alimentaţia predominant vegetală, recomandată pe timpul verii

410

Medicii recomandă ca pe timpul verii să ne schimbăm alimentaţia pentru a evita problemele de sănătate. Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj, spune că este foarte important să fim atenţi la alimentaţie pentru a evita îmbolnăvirea.

Din cauza temperaturilor crescute, alimentele se alterează rapid. Astfel, apariţia enterocolitelor are un risc crescut în această perioadă. „Alterarea alimentelor este mult mai rapidă acum. De aceea, populaţia trebuie să fie foarte atentă la enterocolite, riscul apariţiei acestora fiind destul de mare”, precizează Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj.
Fructele şi legumele proaspete sunt alimentele cele mai indicate pentru a fi consumate pe timpul verii. „Hrana vegetală este cea mai bună acum. „În fiecare zi trebuie să consumăm cât mai multe fructe şi legume proaspete, precum: pepene galben sau roşu, prune, castraveţi, roşii şi altele, deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă. De altfel, iaurtul este foarte bun, doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă”, menţionează Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj.
Nu doar la alimentaţie trebuie să fim atenţi, medicii recomandă ca şi consumul de lichide să crească în această perioadă, hidratarea fiind extrem de importantă.
Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here