Alimentarea cu apă şi stadionul din Bobu, inaugurate oficial

255

DSCN0626Autorităţile locale din comuna Scoarţa au inaugurat sâmbătă, 13 august, două proiecte de un real interes pentru cetăţeni. Sistemul de alimentare cu apă, dar şi stadionul din satul Bobu au fost mai întâi sfinţite de către preoţii din localitate, după care au fost date în folosinţă. De la eveniment nu au lipsit nici oamenii politici, dar nici sătenii.

Aurelian Cotîrlău, edilul comunei Scoarţa s-a ocupat personal de organizarea inaugurării celor două investiţii. Martori la momentul inaugural au fost sătenii, care sunt şi beneficiarii direcţi ai lucrărilor realizate, dar şi politicieni. Astfel, i s-au alăturat primarului următorii: Radu Angheloiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Gheorghe Orzan – prim-vicepreşedinte PNL Gorj, Mihai Mazilu – primarul oraşului Târgu-Cărbuneşti, dar şi fostul prefect, Victor Banţa. După oficierea slujbei religioase de sfinţire a DSCN0631sistemului de alimentare cu apă, cei prezenţi le-au vorbit cetăţenilor despre importanţa acestui obiectiv de investiţii. „În această zi s-a inaugurat o investiţie, una dintre cele mai importante investiţii ale comunei Scoarţa. Este vorba despre alimentarea cu apă a jumătate de comună, satele Bobu, Mogoşeni, Raba, Lazuri şi Colibaşi. Eu am copilărit în aceste locuri şi ştiu cât de greu era; mă duceam de mic copil şi scoteam apă de la 40-45 de metri adâncime şi erau doar două fântâni şi nu aveai apă pentru treburile de uz casnic, dar pentru a spăla şi aşa mai departe. Ce vreau să vă spun este că eu m-am ocupat de acest proiect încă din 2006 şi în perioada cât am fost prefect, în perioada 2008-2009, ca el să se deruleze şi să se finalizeze, pentru că până la urmă este un bine făcut întregii comunităţi. Este ca o mană cerească pentru aceşti oameni. Lipsa apei era unul dintre motivele pentru care tinerii părăseau locurile natale, ceea ce este înfiorător”, a precizat Victor Banţa, fost prefect DSCN0632de Gorj. Victor Banţa este unul dintre susţinătorii proiectelor realizate în comuna Scoarţa, fapt pe care ni l-a şi confirmat: „eu am susţinut în permanenţă proiectele comunei, indiferent în ce perioadă, în ce guvernare şi cine era la putere la Primărie – înainte era primar PSD, apoi a fost primar PNL, iar eu am fost prefect pe timpul guvernării Tăriceanu. Nu am ţinut cont de aspectele politice, pentru că primează binele oamenilor. Şi, ca un mesaj politicienilor şi oamenilor din comunitate este să pună pe primul loc binele oamenilor şi totul va fi în avantaj pe toate planurile. Îi felicit pe cei din conducerea Primăriei Scoarţa pentru investiţia realizată şi le doresc să realizeze cât mai multe proiecte”.

Peste 95% din suprafaţa comunei Scoarţa are apă

DSCN0643Sistemul de apă inaugurat sâmbătă deserveşte satele: Bobu, Colibaşi, Câmpu Mare, Lazuri şi Mogoşani. Odată cu darea în folosinţă a acestui sistem, alături de cel funcţional deja, peste 95% din comună are apă potabilă. „Fiind fiu al satului Bobu, eu ştiu ce înseamnă apa pentru această comunitate. Am simţit lipsa ei când eram copil şi când am ajuns primar mi-am propus ca o prioritate alimentarea cu apă a acestui sat. Vreau să vă spun că la ora actuală comuna Scoarţa are o acoperire de peste 95% cu apă potabilă. Urmează o extindere şi atunci vom avea acoperire completă”, a precizat primarul Aurelian Cotîrlău. Şi Gheorghe Orzan este mândru de realizările colegului său de partid. Prezent la inaugurare, Orzan a declarat: „sunt foarte bucuros că mă aflu la inaugurarea acestui sistem de apă. După câte ştim cu toţii, apa este motorul vieţii şi fiecare dintre noi avem nevoie de ea. Sunt mândru că primarul nostru Cotîrlău a reuşit să finalizeze această lucrare, care s-a întins pe DSCN0679foarte mulţi ani din cauza lipsei finanţării. Felicit şi administraţia locală şi pe toţi cei care şi-au adus contribuţia la aceste importante investiţii. Nu în ultimul rând trebuie să menţionăm că şi constructorul a dat dovadă de înţelegere şi şi-a continuat lucrările şi a reuşit să le finalizeze. Pentru locuitorii acestei comune este o realizare importantă şi le urez să se bucure de ea şi să aibă la robinet la fiecare minut apa curată şi vie şi să o folosească alături de familiile lor”. De precizat că acest sistem de alimentare cu apă a fost realizat din fonduri guvernamentale, pe Ordonanţa 7 şi se compune din două puţuri şi patru bazine de captare. Valoarea investiţiei este de 22 de miliarde lei vechi cu TVA.

Stadion modern, la Bobu

DSCN0722Un stadion la dimensiuni reale şi la standarde înalte stă la dispoziţia tinerilor din comuna Scoarţa, pentru a face mişcare şi a se întrece în competiţii sportive. Acesta a fost inaugurat tot sâmbătă, 13 august, în prezenţa autorităţilor locale, cetăţenilor dar şi politicienilor. „Ca şi alimentarea cu apă, şi stadionul a suferit foarte multe comentarii şi cred că este în beneficiul tinerilor, mai ales, şi al tuturor locuitorilor, acest stadion, pentru că mişcarea sportivă nu a prea fost în prim-plan. Este foarte bine că există un stadion, care răspunde necesităţilor zonei şi este o lucrare modernă, care poate să fie folosită atât de tineri, cât şi de cei mai în vârstă, pentru practicarea sportului. Cred că şi dacă există deficienţe, sunt unele minore şi, în opinia mea, pot fi remediate şi investiţia în sine să corespundă proiectului şi standardelor pentru care a fost conceput”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL Gorj, Gheorghe Orzan. Un număr impresionant de tineri s-au aflat pe stadionul din Bobu. Aceştia au jucat câteva meciuri de fotbal chiar sâmbătă. Startul a fost dat de primarul Aurelian Cotîrlău, el fiind cel care a dat primul şut şi a deschis, astfel, seria mişcărilor sportive ce se vor derula pe acest teren. Primarul a spus că stadionul rămâne deschis în fiecare duminică pentru toţi tinerii care vor să joace fotbal. „În fiecare duminică tinerii vor avea acces pe stadion şi vor putea să joace fotbal. Acum, cu ocazia inaugurării am realizat faptul că trebuie să facem şi o parcare, pentru că vin foarte multe maşini şi poate fi îngreunat traficul rutier pe drumul judeţean. În săptămânile viitoare o vom realiza, măcar pietruită şi tot trebuie făcută. Sâmbătă au fost peste 300 de tineri la stadion; sunt impresionat de prezenţa lor într-un număr atât de mare”, a mărturisit Aurelian Cotîrlău, edilul comunei Scoarţa. Tinerii care s-au aflat pe stadion abia aşteptau să se încheie ceremonialul religios de sfinţire a terenului, pentru a putea începe competiţia. Ei s-au arătat foarte mulţumiţi de felul cum se prezintă stadionul, având posibilitatea de a „inspecta” nu doar suprafaţa de joc, ci şi vestiarele şi băile. Odată încheiat momentul festiv, au început meciurile propriu-zise. Aşadar, în ciuda greutăţilor întâmpinate în realizarea acestor proiecte, Aurelian Cotîrlău, deşi se află în Opoziţie, a reuşit să ducă la bun sfârşit aceste investiţii şi să le dea în folosinţă, spre satisfacţia cetăţenilor din localitate.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here