Alimentare cu apă și asfalt în satul condamnat la izolare

851

Veste bună pentru cele câteva zeci de familii din satul Stejaru. În curând va demara investiția de alimentare cu apă. Și nu va fi singura lucrare.
În acest sat au existat, până de curând, restricții de construcție. Cu alte cuvinte, sătenii nu puteau ridica nici măcar un gard, iar primăria avea interdicție la realizarea de noi investiții.
„Satul Stejaru din comuna Roșia de Amaradia era satul condamnat la izolare până acum câteva luni când am reușit să elimin această interdicție de a se construi ceva, prin realizarea unui PUZ local. În zilele următoare începem investiția de alimentare cu apă a satului și la o zi după finalizarea acestei investiții vom moderniza imediat și drumul ce tranzitează satul. Luni, constructorul a adus conducta de apă pe care am depozitat-o în sat”, a anunțat primarul Ion Liviu Cotojman.

Investiție din economii
Investiția de alimentare de apă va fi realizată cu bani din bugetul local. „Alocăm bani din bugetul local pentru această importantă investiție. Nu am mai făcut zilele comunei și am făcut economii în această perioadă. Investiția se ridică la 3,5 miliarde de lei vechi. Va fi prinsă în lucrare și o stație de pompare a apei, pentru că e zonă de deal și trebuie să pompăm apa”, a mai precizat primarul Cotojman.
După ce vor fi introduse conductele de apă, drumul din satul Stejaru, de mai bine de 2 kilometri, va fi asfaltat. Proiectul are finanțare asigurată prin Compania Națională de Investiții.
În satul Stejaru trăiesc circa 60 de familii.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here