Alianţa PD-L –PSD, s-a rupt la Târgu-Cărbuneşti – Viceprimarul Fugaru, şi-a tras susţinere portocalie

377

DSCN0673Şedinţa extraordinară de Consiliu Local de la Primăria Târgu-Cărbuneşti, care trebuia să se finalizeze cu demiterea actualului viceprimar Ion Fugaru, nu a dus la schimbarea din funcţie a peremistului.

Asta deoarece, aproape pe ultima sută de metri, consilierii PD-L au luat hotărârea să nu îl mai susţină pe pesedistul Iuliu Călina, aşa cum au fost de acord iniţial. Ion Fugaru a scăpat astfel de demitere, rămânând în funcţie cu susţinere democrat-liberală.

Alianţa ad-hoc a consilierilor PD-L cu cei ai PSD, din cadrul Consiliului Local Târgu-Cărbuneşti, nu a ,,supravieţuit”, aşa cum era de aşteptat, decât foarte puţin. Şi asta deoarece pedeliştii s-au răzgândit ieri, cu câteva ore înainte de şedinţa de Consiliu Local, să mai colaboreze cu pesediştii pentru detronarea viceprimarului PRM, Ion Fugaru. Acest lucru a fost confirmat chiar de coordonatorul activităţii politice a organizaţiilor PSD, din zona Cărbuneşti, Puiu Diaconescu. ,,Am avut o discuţie cu Călina şi este foarte clar că membrii PD-L au fost convocaţi luni şi nu au mai fost de acord cu demiterea lui Fugaru. Consilierii PSD au anunţat de altfel că susţin propunerea de demitere a lui Fugaru, doar dacă viitorul viceprimar va fi din rândul partidului nostru, având în vedere că organizaţia de la Cărbuneşti a PSD este mai mare. Vocea Biroului Interimar al organizaţiei noastre a fost că pesediştii merită, la fel ca şi oraşul Târgu-Cărbuneşti, ca această localitate să fie condusă şi de un viceprimar social-democrat. Preşedintele interimar al PSD Târgu-Cărbuneşti, Iuliu Călina, ne-a anunţat că pedeliştii nu mai vor un viceprimar al PSD, ca atare sigur că această înţelegere este ca şi picată încă de acum”, anunţa ieri, cu trei ore înainte de şedinţă, vicepreşedintele PSD Gorj, Puiu Diaconescu.

,,Plasă” pentru pesedişti

Pentru destituirea lui Fugaru, cei cinci consilieri locali ai PSD şi cei patru ai PD-L, din cadrul Consiliului Local Târgu-Cărbuneşti, şi-au dat, iniţial, mâna, semnând chiar documentul care cerea ieri ca pe ordinea de zi să fie trecut şi punctul legat de detronarea vicelui peremist. Liberalii nu au fost de acord cu acest demers, primarul din Târgu-Cărbuneşti, Mihai Mazilu, spunând că el nu vrea să renunţe la echipa făcută cu Fugaru. După această încercare eşuată, doar pesediştii au avut de pierdut, ei căzând astfel în ,,plasa” întinsă, cu dibăcie, de pedelişti. Democrat-liberalii au demonstrat astfel, după acest ,,puci” eşuat că în colaborarea PSD –PRM de la nivel judeţean este o breşă, social-democraţii întorcându-se împotriva aliaţilor săi, chiar dacă Fugaru este, de ceva vreme, cu un picior în afara partidului lui Vadim.

Jocul lui Manţog

Pesediştii dau vina acum pe acest joc de-a schimbarea lui Fugaru pe pedelistul Ionel Manţog. Acesta a fost cel care a mânuit sforile alianţei, susţinându-l, în final, tot pe Fugaru, cum a mai făcut-o de altfel în ultimele luni. Manţog a făcut acest joc cu Fugaru şi în Consiliul Judeţean Gorj, când vroia să schimbe majoritatea acestui for, plan eşuat însă.

Anamaria STOICA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here