Au provocat un incendiu în port și au fugit. Refugiat găsit în Gorj

783

Un algerian dintre cei şase care au fugit de pe o navă din Portul Constanţa a fost prins în zona Gării din Târgu Jiu. „Azi dimineaţă, în jurul orei 03.30, un alt cetăţean algerian din cei şase pasageri clandestini care au părăsit nava Nordic Barents a fost adus la bordul acesteia de către o echipă operativă a Gărzii de Coastă. Acesta a fost găsit, identificat şi reţinut în zona gării din Târgu Jiu de către poliţişti din cadrul I.P.J. Gorj, în seara zilei de 21.11.2019“, a transmis Garda de Coastă.

Duminică, în momentul intrării navei în port, Punctul de Trecere a Frontierei Constanţa a fost informat că la bordul navei Nordic Barents, sub pavilion Panama, se află şase pasageri clandestini, fără documente de călătorie. Potrivit declaraţiilor comandantului navei, cei şase cetăţeni au fost ascunşi după ce nava a părăsit portul din Turcia.

Algerienii au dat foc unei saltele din ascunzătoare, sperând să atragă atenţia autorităţilor române, pentru că echipajul nu voia să-i lase să coboare în Portul Constanţa. Ei s-au intoxicat cu fum şi au avut nevoie de îngrijiri medicale. Algerienii nu aveau voie să părăsească nava şi urmau să plece tot cu ambarcaţiunea cu care veniseră.

În noaptea de miercuri spre joi, algerienii au reuşit să fugă de sub pază. Cei şase vor fi cercetaţi pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here