Alexandru Tomescu, fenomen în oraşul lui Brâncuşi

275

Ziua de duminică, 25 octombrie, a fost una excepţională pentru iubitorii de vioară din Târgu-Jiu. În oraşul lui Brâncuşi a fost prezent celebrul violonist Alexandru Tomescu. Acesta a interpretat la Coloana Infinitului piesa “Lăutarul” de George Enescu. “A fost un moment spontan şi am cântat pentru câteva momente acolo. Sunt foarte frumoase aceste evenimente de a cânta în aer liber şi cred că parcul de la Coloana Fără Sfârşit se pretează pentru aşa ceva. Cred că atunci când va veni momentul, o să revin cu cea mai mare plăcere la Târgu-Jiu”, a declarat violonistul Alexandru Tomescu.
La orele serii, în complexul de pe Insuliţa de pe Jiu, violonistul a susţinut un remarcabil concert la vioara Stradivarius Elder-Voicu, instrument aflat în patrimoniul naţional. Potrivit oficialilor din Primăria Municipiului Târgu-Jiu, la concertul organizat în cadrul evenimentului “77 de ani. Ansamblul monumental Calea Eroilor – Sens şi Devenire”, au participat peste 650 de persoane. Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Târgu-Jiu, prin Centrul de Cercetare, Documentare şi Promovare “Constantin Brâncuşi”. Invitaţii au avut ocazia să asculte pentru prima oră la Târgu-Jiu sunetele magice ale viorii Stradivarius în interpretarea violonistului Alexandru Tomescu.
tomescu“Mă bucur foarte mult că există astfel de iniţiative în Târgu-Jiu. Am trecut de multe ori prin oraş cu prieteni cărora am dorit să le arăt patrimoniul nostru naţional. Cred că această asociere între un patrimoniu sculptat şi unul muzical a fost cât se poate de benefică. Brâncuşi era foarte bun prieten cu George Enescu şi am dorit să centrez întreaga seară pe personalitatea lui George Enescu, reflectată atât de lucrările sale proprii, cât şi de lucrările contemporanilor sau ale prietenilor săi”, a mai spus Alexandru Tomescu, la finele concertului susţinut la Târgu-Jiu.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here