Aleşii Motrului au făcut ordine la buget

394

Primarul Dorin Hanu a convocat pe cei 19 consilieri locali, ca să-şi de acordul asupra organigramei, statului de funcţiun îi prevederilor bugetare pentru anul 2011.

Organigrama administraţiei publice a municipiului Motru are verde de la Guvernul României pentru 223 de posturi. Teoretic, pe hârtie au ieşit 222. Practic, ocupate sunt doar 150. Restul de posturi au fost cuprinse în schemă până în ziua în care Guvernul va da verde la angajări. Cum în comentariile zilnice se vorbeşte doar de concedieri, doi consilieri locali: Elena Vintilescu – PD-L şi Ion Cojocaru – PNL, au cerut lămuriri, iar primarul Dorin Hanu le-a răspuns sec că aşa cere Guvernul. Adoptarea organigramelor a fost o sarcină uşoară pentru preşedintele Ion Popescu al cărui exerciţiu de preşedinte de şedinţă a fost cuceritor la partea de adoptare a bugetului, care n-a durat mai mult de 5 minute.

Economistul Mircea Perişoreanu a venit cu temele făcute explicit, demonstrând că reducerea de 20 de milioane de lei, operată bugetului municipalităţii nu este chiar atât de greu de suportat. Dorin Hanu a anunţat că a prins mai multe lucrări de investiţii, deoarece se va prezenta cu proiecte pentru accesarea fondurilor nerambursabile.

Primarul a mai anunţat că pentru drumul Motru – Leurda are promisiunea fermă a deputatului Constantin Severus Militaru, care s-a angajat să aducă banii pentru construcţia lui.

Elena Vintilescu a anunţat că Militaru va aduce 500.000 de lei, iar primarul a replicat că pentru drum este nevoie de 1,5 milioane. Totuşi, este pentru prima dată când deputatul Militaru îşi anunţă intenţia de a sprijini un proiect al primarului şi al comunităţii locale. Vom urmări dacă acest lucru se întâmplă.

N-au lipsit nici glumele legate de noua alianţă, care l-ar scoate în afara jocului pe viceprimarul Tudor Dobrică, postul urmând să revină uni liberal, dacă Hanu mai câştigă un mandat. Toate speculaţiile au continuat după şedinţă, semn că depolitizarea administraţiei publice este posibilă dacă apar marile alianţe.

Constantin Bunilă

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here