Alertă alimentară! Produs Kinder, îndrăgit de copii, retras de la comercializare

1149

Consumatorii sunt avertizați de Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) în privința produsului Kinder Pingui care a fost retras de la comercializare, cauza fiind o eroare de etichetare.

Gorjenii care cumpără produse din gama Kinder pentru cei mici, trebuie să știe faptul că ANSVSA a emis o avertizare legată de unul dintre aceste deserturi. Este vorba despre lipsa ingredientului făină de grâu, de pe eticheta produsului. Magazinul Carrefour România, unde se găsește acest produs, retrage de pe piață și recheamă de la consumatori produsul.
Datele de identificare ale produsului sunt: denumire produs: Kinder Pingui Cocos 4X30G, furnizor: Aquila Part Prod COM SRL Lot/DLC: L358XP-3 / 06.02.2021 ; L006RP-3 / 20.02.2021
Reprezentanții ANSVSA precizează faptul că aceste produse sunt sigure pentru consum și nu pun în pericol viața sau sănătatea consumatorului mediu. Totuși, ca și în cazul celorlalte ingrediente alergene, persoanele cu intoleranță sau sensibilitate la produse alimentare ce conțin grâu pot avea a reacţie adversă. Cei care au cumpărat acest produs și știu că au intoleranță la gluten, sau recomandarea medicală de a nu consuma produse alimentare ce conțin grâu, care dețin produse din loturile descrise mai sus, sunt rugate să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Autoritățile fac precizarea că cine returnează produsul va primi contravaloarea acestuia în bani, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here