Alegerile FRF de astăzi, puternic zdruncinate de verdictul din “Dosarul Transferurilor” – Noi cu cine votăm?

282

voinescu cernica margineanu prunariu rascolGorjul, ca și întreaga suflare fotbalistică a României, are trimiși reprezentanții în Adunarea Generală a Federației Române de Fotbal pentru alegerea noului președinte. Cu șase dosare inițial acceptate, situația s-a modificat radical după ce unul dintre candidați, probabil cel care avea cele mai multe șanse de a câștiga, a primit ieri o sențință cu executare.

Gică Popescu, Marcel Pușcaș, Vasile Avram, Răzvan Burleanu, Gheorghe Chivorchian, Sorin Răducanu erau cele șase nume pe care votanții le aveau la dispoziție pentru a alege urmașul lui Mircea Sandu în fotoliul de președinte al FRF, însă Gică Popescu a fost condamnat la închisoare cu executare, 3 ani și o lună fiind pedeapsa primită, el predându-se deja autorităților pentru executarea sentinței.

Doar trei trecuseră prin Gorj
Dintre cei șase candidați inițiali, doar trei au ales să treacă prin Gorj în cadrul campaniei electorale, unul dintre aceștia fiind Gică Popescu. Acesta se arăta destul de optimist la data vizitei la Târgu Jiu și nu a dorit să comenteze posibilitatea barării ascensiunii sale la funcția de președinte al Federației Române de Fotbal. La întâlnirea cu Gică Popescu au participat toți reprezentanții entităților ce au mandat de vot la alegerile FRF, însă niciunul dintre aceștia nu a confirmat că fostul internațional ar fi opțiunea numărul unu la vot, asta deși cei mai mulți au părut mai convinși de Gică Popescu decât de Vasile Avram, cel care a fost primul care a ajuns la Târgu Jiu. De altfel, la întâlnirea lui Vasile Avram cu electorii gorjeni, au lipsit reprezentanții a două cluburi din Liga a 3-a, Jiul Rovinari și Știința Turceni. Dacă vizitele lui Popescu și Avram au fost deschise, transparente în mare parte și au beneficiat și de câte o conferință de presă, Răzvan Burleanu a ales să discute cu electorii fără a face și o conferință de presă în care să-și prezinte programul la Târgu Jiu.

Cine votează
Dacă numărul candidaților a scăzut în ultima zi de la șase la cinci, votanții gorjeni sunt în număr de șase. Aceștia reprezintă Pandurii Lignitul Târgu Jiu, Minerul Motru, Jiul Rovinari, Știința Turceni, Asociația Județeană de Fotbal Gorj și Liceul cu Program Sportiv Târgu Jiu. Pandurii va fi reprezentată la Adunarea Generală de președintele Eugen Pîrvulescu, însă acesta a declarat că votul ce-l va exprima nu va fi doar al său, ci el este doar reprezentantul unei entități, direcția urmând a fi dată de membrii Consiliului de Administrație și ai Adunării Generale a Asociaților. Pîrvulescu nu a dorit să dezvăluie numele celui ce va beneficia de votul Pandurilor, așa cum niciunul dintre ceilalți votanți gorjeni nu a dorit să facă acest lucru. AJF Gorj va fi la București pentru vot prin președintele Mihai Prunariu, de la LPS Târgu Jiu va merge Gabi Răscol, de la Minerul Motru va participa Mihai Cernica, Jiul Rovinari va fi reprezentat de Gheorghe Voinescu, iar Știința Turceni de Lucian Mărgineanu.

Se amână alegerile?
O variantă lansată imediat după ieșirea din cursă a lui Gică Popescu a fost aceea a amânării alegerilor, patru dintre candidați organizând rapid o conferință de presă prin care își anunțau temerile că Mircea Sandu ar trage sforile pentru ca alegerile să nu se țină astăzi, fapt ce ar da ocazia apariției unui alt candidat. Mircea Sandu a negat că ar fi la baza unui astfel de scenariu: “Conform articoului 27 din statutul FRF, ca să vorbim pe lege și nu după ureche, nu se poate amâna Adunarea Generală de mâine. Adunarea Generală este suverană și poate decide orice, că se țin alegerile, că nu se țin. Habar n-am ce va fi”, a declarat Mircea Sandu.

Sentințele pronunțate în “Dosarul transferurilor”
Gică Popescu 3 ani și 1 lună
Mihai Stoica 3 ani și 6 luni
Cristi Borcea 6 ani și 4 luni
Ioan Becali 6 ani și 4 luni
George Copos 3 ani și 8 luni
Victor Becali 4 ani și 8 luni
Gigi Nețoiu 3 ani și 4 luni
Jean Pădureanu 3 ani și 4 luni
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here