Alegeri pe 5 noiembrie la Primăria Teleşti, după demisia lui Bîldea

378

Guvernul a stabilit organizarea, în data de 5 noiembrie, a scrutinului local parţial pentru alegerea primarului în 16 localităţi în care această funcţie a rămas vacantă, precum şi pentru alegerea consiliului local într-o comună. La nivelul judeţului Gorj, alegeri parţiale vor fi organizate în comuna Teleşti.

 

Fondurile necesare în vederea organizării alegerilor locale parţiale din 5 noiembrie se ridică la 4,368 milioane de lei şi vor fi alocate din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pentru acest an. Alegerile parţiale vor fi organizate în municipiul Deva — judeţul Hunedoara, precum şi în comunele Bocsig — judeţul Arad, Nicşeni — judeţul Botoşani, Călăraşi — judeţul Cluj, Pantelimon şi Bărăganu — judeţul Constanţa, Teleşti — judeţul Gorj, Balş — judeţul Iași, Bîrghiş — judeţul Sibiu, Drăgoieşti — judeţul Suceava, Cervenia, Poieni, Salcia — judeţul Teleorman, Checea — judeţul Timiș, Oşeşti — judeţul Vaslui, Vlădeşti — judeţul Vâlcea. Totodată, vor fi organizate alegeri parţiale pentru Consiliul Local din comuna Mereni, judeţul Constanţa.
Primăria Teleşti este condusă în prezent în interimat de viceprimarul social-democrat Ion Mischie după ce a rămas fără primar în vara acestui an în urma demisiei edilului Romulus Bîldea. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis atunci definitiv că Romulus Bîldea nu mai poate ocupa fotoliul de primar, întrucât a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate.
Primarul a demisionat rapid din funcţie pentru a putea candida din nou la alegerile locale din anul 2020. Potrivit ANI, edilul din Teleşti s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de primar al comunei Telești şi următoarele calităţi: reprezentant al comunei în AGA a SC TELEAQA SERV SRL (începând cu 22 decembrie 2009); reprezentant al comunei în AGA a SC CTC DESALUBRIS SRL (începând cu 26 iulie 2010). “S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de primar al comunei Telești şi următoarele calităţi: comerciant persoană fizică în cadrul BÎLDEA ROMULUS PFA (20 octombrie 2010 – 17 iulie 2012); comerciant persoană fizică în cadrul Întreprinderii Individuale BÂLDEA FLORICA (17 iunie 2008 – 28 august 2013)“, conform raportului ANI.
Izabella Molnar

1 COMENTARIU

  1. Baldea si Mischie sunt doi mafioti aflati pe statele de plata ale lui Grebla . Au furat terenurile cetatenilor si le au vandut lui Grebla impreuna cu juristul Bianchi , care este incompatibil si in conflict de interese . Ar trebui ca ANI sa i constate falsurile in declaratii juristului si sa l trimita la puscarie .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here