Alegeri la PSD Stejari, concurenţă acerbă pe postul de preşedinte

291

Postul de preşedinte al PSD Stejari se va disputa, duminică, în localitate, deja mai mulţi membri ai formaţiunii politice arătându-şi interesul să candideze pentru această funcţie. Actualul preşedinte, Gheorghe Ţacu, care a demisionat din funcţie în urmă cu câteva zile, este unul dintre candidaţii anunţaţi pentru post, dar alături de el vor mai candida încă cel puţin trei persoane. Ţacu nu ar mai avea şanse pentru încă un mandat, spun membri ai PSD Stejari, care susţin că ar fi preferaţi pe post alţi contracandidaţi ai acestuia, inclusiv nou venitul Robert Păiuşi care nu poate însă concura, deoarece nu are vechimea necesară în organizaţie. Concurentul sigur al lui Ţacu este însă vicele în exerciţiu al comunei, Nicolae Cilica, care a fost pus preşedinte interimar al organizaţiei. Interesant este că vicele nu recunoaşte că râvneşte la post.

Păiuşi a adus însă 100 de noi membri cotizanţi în PSD Stejari, asta în două săptămâni de la înscrierea în partid, el având, de altfel, un cuvânt important de spus la scrutinul de duminică, afaceristul dorindu-şi o schimbare la vârful organizaţiei locale. “Îmi doresc ca alegerile de la finalul acestei săptămâni, din Stejari, să fie corecte şi cinstite, responsabilul însărcinat cu scrutinul în zonă având o misiune grea de asigurare a unui climat normal pentru organizarea acţiunii politice. Noi ne dorim o schimbare în bine la vârful organizaţiei, deoarece actuala conducere nu s-a implicat în dezvoltarea comunei şi a filialei PSD, aşa cum îi stă bine unui partid de asemenea amploare. Social-democraţii din Stejari, cred astfel, că vor vota, duminică, în cunoştinţă de cauză pentru un nou preşedinte care să fie ales în conformitate cu statutul şi organizarea PSD. Mai exact mă aştept să se organizeze întâlniri pe sate şi abia apoi să se treacă efectiv la alegerea unui preşedinte optim pentru PSD Stejari”, a declarat Robert Păiuşi.
Acesta susţine că, în opinia sa, actualul primar nu ar mai trebui să-şi dorească încă un mandat şi nicidecum cel de preşedinte al PSD Stejari, deoarece nu a realizat nimic la nivelul comunei şi nu are viziune pentru dezvoltarea localităţii.

Cilica îl ia pe «Nu» în braţe!
Viceprimarul comunei, Nicolae Cilica, a declarat telefonic, ieri, că el nu îşi doreşte această funcţie în partid, nemaidorind de altfel nicio altă candidatură. Acesta menţionează, în schimb, că primarul localităţii, Ştefan Lupu, ar fi interesat de o astfel de candidatură. Responsabilul cu alegerile în PSD Stejari este Valentin Popa. Acesta demontează însă declaraţiile lui Cilica şi subliniază că sunt doar doi candidaţi anunţaţi pentru postul de preşedinte al PSD Stejari, adică Ţacu şi vicele Cilica. “Dacă până joi cei doi nu se înţeleg vom amâna alegerile. Fiecare vrea să candideze singur şi să aibă siguranţa că celălalt se va retrage din cursă. Nu vreau să elimin competiţia, dar se preconizează un conflict în PSD Stejari pe care nu ni-l dorim. Primarul Lupu nu va candida, probabil el îşi doreşte doar un alt mandat de edil al localităţii”, a declarat Popa.

Jocul de-a baba oarba
Amuzat de situaţie este Robert Păiuşi care râde de declaraţiile contradictorii atât ale primarului în exerciţiu, cât şi ale vicelui, ambii anunţând că nu mai vor mandate şi funcţii politice, în timp ce, în fapt, aleargă după acestea. “Să sperăm că va fi ca în proverbul, când doi se ceartă al treilea câştigă. Sigur va fi un al treilea candidat care va câştiga, deoarece PSD-ul trebuie să se schimbe la faţă”, a conchis Păiuşi, convins că el şi echipa lui va merge pe cartea câştigătoare.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here