Alegeri la Gorj, Valentin Popa, reales preşedintele filialei gorjene a CNSLR-Frăţia

509

În data de 6 iulie 2017 a avut loc adunarea generală a Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor Libere din România – Frăţia, filiala Gorj. Pe ordinea de zi s-a numărat darea de seamă pe ultimii patru ani, dar și alegerea noii conduceri pentru următorii patru ani. Alegerea noii conduceri a fost supervizată de la centru de către Sorin Stan, secretarul general al CNSLR Frăția. Liderul sindical Valentin Popa a fost reales în fruntea filialei gorjene a CNSLR-Frăţia.

În cadrul CNSLR Frăția – filiala Gorj se regăsesc peste 15.000 de mebrii din diverse domenii: petrol, gaze, finanțe, sănătate, asistență socială, administrație publică, minerit, construcții, prestări servicii etc.
La adunarea generală din data de 6 iulie, raportul privind darea de seamă a fost prezentat de către Valentin Popa, care a amintit, pe lângă participările la mitinguri, greve sau proteste cele mai importante realizări ale filialei județene: reglementarea la nivel național a concediului medical și concediului de odihnă prin modificarea codului muncii și instituirea zilei de 23 iunie ca zi a funcționarului public. „Instituirea Zilei Funcționarului Public s-a făcut urmare a demersurilor întreprinse de către CNSLR Frăția – Filiala Gorj. Eforturile au debutat în anul 2013 când s-au împlinit 90 de ani de când s-a promulgat în România pentru prima dată, Legea pentru Statutul Funcţionarilor Publici. Totul s-a finalizat în anul 2015, când am transmis proiectul nostru de lege la peste 400 de senatori și deputați, iar în parlamentul României au apărut 3 inițiative legislative privind declararea zilei de 23 iunie ca Ziua Funcționarului Public, ca mai târziu, pe 17 iulie 2016 să fie publicat în Monitorul Oficial al României Legea nr. 145/2016 privind instituirea zilei de 23 iunie Ziua funcționarului public”, susţine Valentin Popa.

Conducerea CNSLR-Frăţia pentru următorii 4 ani
În cadrul adunării generale a CNSLR-Frăţia Gorj, din data de 6 iulie 2017, a fost aleasă şi conducerea pentru următorii ani. Astfel, președinte rămâne Popa Valentin (sănătate), iar prim-vicepreședinte este Cătuț Constantin Gelu (petrom).
De asemenea, CNSLR-Frăţia Gorj are şi 12 vicepreședinți, printre care: Popescu Nicolae-Petrom, Romeo Țicleanu – Petrom, Măruță Ion – sănătate, Petcu Răzvan – finanțe, Cosmin Bivolaru – Minprest, Cărămidă Liviu-Petrom, Ianăși Iulian –Petrom, Borugă Ovidiu – Consiliul Județean, Ardelean Lucian-sănătate, Ciucur Ion – gaze, un secretar (Patrașcu Adrian-asistență socială), reprezentantă comisie femei – Gridan Domnica-asistență socială, reprezentant comisie tineret – Lupu Ioana Cosmina-asistență socială.
Mandatul noii conduceri are o valabilitate de patru ani.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here