Aleea Cercetaşilor, pe Insuliţa Jiului

808

Un drum public de acces pietonal de pe Insuliţa Jiului a primit denumirea de “Aleea Cercetaşilor”, în urma unei hotărâri aprobate în acest sens, chiar la începutul săptămânii curente, de către membrii Consiliului Local Târgu-Jiu.

Potrivit şefilor Serviciului Urbanism din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, un referat în cauză a fost întocmit în vederea aprobării unei hotărâri pentru atribuirea denumirii de “Aleea Cercetaşilor”, în urma unei adrese primite de la Asociaţia Cercetaşilor Tradiţionali ACT-RO, înregistrată cu nr. 19217/27.04.2016. Aleea cu pricina se află în partea de est a Insuliţei, are o lungime de circa 270 metri şi este mărginită la sud de Podul Ferdinand şi la nord de o parcare publică.

cercetasi“Motivăm aceasta prin faptul că în anul 1914 lua fiinţă Legiunea Domnul Tudor (la nivel de judeţ) şi Cohorta Târgu-Jiu, iar Ecaterina Teodoroiu a fost cercetaşă în Cohorta Pastorul Bucur şi prin aceea că aleea se află în apropierea Podului Ferdinand, pod unde a avut loc Bătălia de la Podul Jiului, la care au participat şi cercetaşii din Legiunea Domnul Tudor ajutând la evacuarea răniţilor şi aprovizionarea cu muniţie a soldaţilor între 14-27 octombrie 1916”, se arată în motivaţia întocmită pentru referatul de atribuire a denumirii de “Aleea Cercetaşilor”. Întreţinerea acestei alei, mai precis curăţenia şi îngrijirea mobilierului urban, urmează a fi susţinută în regim de voluntariat de către cercetaşii şi liderii Unităţii “General Dragalina”, în urma unui protocol cu Primăria Municipiului Târgu-Jiu. Alocarea denumirii de “Aleea Cercetaşilor” nu va avea nicio consecinţă în blocarea, restricţionarea sau asumarea în vreun fel a unui acces privilegiat în această zonă.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here