Alecu Drăgoi, mort în urma unui accident rutier

782

Veste cumplit de tristă primită, ieri după-amiază, de toți cei care l-au cunoscut pe Alecu Drăgoi, nu doar pentru colegii săi de partid, după ce s-a aflat că acesta a fost implicat într-un accident rutier în urma căruia și-a pierdut viața. Vicepreședinte al PSD Gorj și membru fondator al organizației, Drăgoi a murit, după ce a scăpat mașina de sub control și a intrat pe contrasens. Nenorocirea s-a produs în zona Iezureni, într-o curbă la dreapta, mașina politicianului intrând într-un cap de pod de pe partea stângă a șoselei, în sensul de deplasare al acesteia. Impactul a fost atât de puternic încât betonul de la pod a fost rupt, iar șoferul a rămas încarcerat în autoturism.

Câțiva localnici au sărit de prin curțile lor să acorde primul ajutor, oamenii fiind convinși că mai pot face ceva pentru a-i salva viața șoferului a cărui identitate nu o știau în acele clipe. “S-a auzit o bubuitură mare. Ginerele meu cu care eram în curte a zis că, gata, i-a lovit unul mașina, că o avea parcată la poartă. Când am ieșit am văzut că era capul de la pod făcut bucăți. Mașina era înfiptă în pod, cu șoferul în ea. Au încercat oamenii să deschidă ușa pe partea lui, dar nu au putut și atunci l-au scos pe partea dinspre stradă. Pe geam l-au scos”, a povestit o bătrână, care a asistat la scena respectivă. Ulterior, a venit la fața locului o ambulanță fără medic, o doctoriță aflată în trafic, angajată la spitalul Bumbești-Jiu, a oprit mașina și a acordat ea primul ajutor până la venirea unui echipaj care să poată interveni într-o asemenea situație. Au urmat apoi manevre de resuscitare, dar eforturile medicilor au fost zadarnice, inclusiv la Spitalul Județean, aici fiind declarat decesul.

“S-a prezentat un pacient, victimă a unui accident rutier, în stop cardio-respirator, cu manevre de resuscitare în curs. A fost adus intubat, s-au continuat manevrele de resuscitare, am folosit deja 25 de fiole de adrenalină, dar fără rezultate. Din păcate, a trebuit să declarăm decesul”, a menționat dr Alina Bumbaru, medic la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgențe Târgu-Jiu. Pe holul unității medicale au fost prezenți până la declararea decesului atât prefectul Ciprian Florescu, dar și președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu, vicepreședintele Gheorghe Nichifor și președintele executiv al PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, cu toții fiind consternați de cele întâmplate.

Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili în ce împrejurări s-a produs nenorocirea. Unul dintre șoferii aflați în trafic a declarat că a reușit cu greu să evite un impact frontal cu mașina condusă de Alecu Drăgoi, după ce aceasta a intrat pe contrasens. Asta arată că, foarte posibil, șoferul a suferit un infarct în timp ce se afla la volan, medicii legiști fiind cei care vor da acum un răspuns în acest sens.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here