Aldescu: “Niculescu nu a fost schimbat politic, este membru PSD”

141

Preşedintele Sindicatului Ambulanţa Gorj, Cristi Aldescu, consideră că schimbarea de ieri de la SJA Gorj, a directorului Marinică Niculescu nu a fost una politică, dimpotrivă. Aldescu consideră că schimbarea ar fi fost una bazată pe incompetenţa lui Niculescu, care ar fi făcut greşeli de management în funcţie. Mai mult, Aldescu subliniază că, de mai bine de o lună de zile, Marinică Niculescu este membru PSD.

Liderul Sindicatului Ambulanţa, Cristi Aldescu, subliniază că schimbarea de la cârma Serviciului Judeţean Ambulanţă(SJA) Gorj a fost una care trebuia operată de mult deoarece fostul director, pus în funcţie de PDL, ar fi făcut numeroase erori de management. Aldescu vorbeşte despre excedentul bugetar cu care SJA a intrat la sfârşitul lui 2011, înregistrat la începutul lui 2012, nereuşind să cheltuiască bugetul alocat prin realocarea de către Ministerul Sănătăţii, per capital, în funcţie de numărul de locuitori. Mai mult, Gorjului i s-ar fi dat aproximativ 11 miliarde în plus la buget faţă de bugetul din 2010, dar Niculescu nu a cheltuit banii deşi erau numeroase găuri de acoperit. “Cu banii respectivi se puteau cumpăra două ambulanţe, noi, ultra dotate sau putea să facă revizia la toate ambulanţele, şi tot mai rămâneau bani. Niculescu nu a făcut asta, a rămas cu banii, Ministerul Sănătăţii a văzut că au rămas banii de rezervă iar la videoconferinţa de luni, cu Arafat, pentru Gorj nu s-a mai alocat niciun ban. Judeţele care au avut sume neangajate în contract au cedat sumele altor judeţe care erau în deficit bugetar”, a declarat Aldescu.

Trebuie schimbat şi Comitetul Director
“Se demonstrează astfel că MS a văzut prostul management al Comitetului Director de la SJA Gorj nu numai şi a lui Niculescu, şi a dat aviz favorabil pentru schimbarea directorului înlocuindu-l cu interimarul Vâlceanu. El chiar a fost demis de către DSP cu avizul Ministerului Sănătăţii. Politic, Niculescu putea rămâne pe post deoarece face actualmente parte din USL, fiind membru al PSD Târgu-Jiu”, a declarat Cristi Aldescu.
Acesta crede că nu numai Niculescu ar fi trebuit să fie schimbat ci şi întreg Comitetul Director al Serviciului de Ambulanţă care ar fi contribuit alături de ex-directorul SJA la activitatea de management a unităţii.

Maşina nouă, doar în proiect
Mai mult, mai spune Aldescu, Niculescu ar fi vrut să cumpere o maşină Dacia Duster, nouă, care ar fi urmat să îi servească directorului SJA Gorj, dar s-ar fi opus directorul economic. Asta, în condiţiile în care unitatea mai avea un astfel de autoturism, marca VW, tot la dispoziţia directorului unităţii. Investiţia nu s-a mai făcut deoarece directorului economic i-ar fi fost teamă că Ministerul Sănătăţii ar fi sesizat cheltuiala nejustificată.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here