ALDE, alianța cu Pro România. Condiția lui Ponta!

739

ALDE vrea alianță cu partidul condus de deputatul de Gorj Victor Ponta. Anunțul a fost făcut miercuri pe Facebook de către Călin Popescu Tăriceanu. „Discuţii fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta: am discutat o viitoare colaborare sub forma unei Alianţe politice! ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, şi astfel vom fi a treia forţă politică parlamentară, după PSD şi PNL. În perioada imediat următoare, grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare“, a anunțat Tăriceanu, după întrevederea cu Victor Ponta.
Liderul Pro România, Victor Ponta, recunoaște discuțiile cu Tăriceanu și spune că s-a discutat despre o alianță politică. Ponta le transmite însă celor de la ALDE că se va ajunge „la un proiect politic comun” doar dacă vor părăsi guvernarea. „Pe 22 iulie am spus «dacă ALDE iese de la guvernare, suntem dispuși să discutăm un proiect politic comun». Azi am progresat foarte mult în acest sens! Nu am luat decizii – dar am discutat și progresat! Când mai mulți oameni se așază la masă cu intenții bune, sunt șanse mai mari de succes. Este o nevoie uriașă de schimbare a modului de guvernare a țării. Un «RESET» total al administrației publice și al direcției economice! Trebuie să găsim soluții și oameni capabili să le aplice!”, a spus Ponta.
ALDE se află în coaliţia de guvernare, în timp ce Pro România este în opoziţie, fiind format mai ales din foşti social-democraţi şi membri ai ALDE. Într-un sondaj IMAS, partidul Pro România este cotat cu 9% în intenția de vot, peste scorul obținut la europarlamentare.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here