Alcoolul, motiv de discuţii între olandezi şi autorităţile târgujiene

202

PRIMARIE TG JIUInstitutul Olandez de Politică a Alcoolului (STAP) împreună cu Primăria Municipiului Târgu-Jiu organizează astăzi, vreme de două ore, un seminar pe tema diseminării unui model pentru prevenirea consumului de alcool la nivelul comunităţii. Reuniunea se va desfăşura în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

Proiectul îşi propune dezvoltarea unui model pentru prevenirea consumului de alcool la nivelul comunităţii, în special în rândul adolescenţilor şi tinerilor. Problemele legate de alcool sunt percepute în mod diferit de locuitorii din România şi deşi există o legislaţie naţională şi mai multe instituţii naţionale cu responsabilităţi în acest sens, la nivelul comunităţii, nu este desemnată o politică integrată de prevenire a consumului de alcool. Consecinţele negative ale consumului excesiv de alcool sunt totuşi cele mai resimţite, iar vizibilitatea acestor consecinţe negative determină dorinţa de a acţiona.

Acest proiect de parteneriat între olandezi şi autorităţile din Târgu-Jiu intenţionează să creeze o reţea naţională de specialişti care să facă eforturi în vederea dezvoltării şi implementării unor politici locale privind alcoolul, bazate pe teoria abordării sistemului prin acţiuni comunitare: prezentarea politicilor cu eficienţă demonstrată în diminuarea şi prevenirea problemelor legate de consumul de alcool. Transferul experienţei de la o comunitate de demonstraţie la o reţea naţională mai mare de specialişti stabileşte bazele pentru o viitoare dezvoltare a cunoştinţelor, a expertizei şi a unei politici eficiente locale şi naţionale.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here