Alarmă falsă într-o şcoală din Târgu–Jiu – Uite bomba, nu e bomba

333
eleviSute de elevi şi profesori care se aflau la cursuri ieri în jurul prânzului la Şcoala Generală „Voievod Litovoi” din Târgu – Jiu au fost evacuaţi din cauza unei ameninţări cu bombă. După atente cercetări şi momente de panică s-a ajuns la concluzia că, de fapt, a fost o glumă făcută de un elev.

Atât cadrele didactice cât şi elevii au fost evacuaţi ieri din timpul orelor de curs din cauza faptului că un copil a sunat la 112 şi a anunţat că în Şcoala Generală “Voievod Litovoi” există o bombă. “Pentru că apelul a fost făcut de către un copil ne-am dat seama că, cel mai probabil, este o alarmă falsă dar, aşa cum se întâmplă în cazul unor astfel de sesizări, am intervenit la faţa locului”, a declarat ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, Daniel Tică. Un echipaj de la Intervenţii a făcut verificări în toate încăperile clădirii, după ce toţi cei care se aflau înauntru au fost scoşi în curtea şcolii.
Părinţii vor fi amendaţi
Pentru fapta copilului vor răspunde părinţii care, potrivit lui Daniel Tică, vor fi sancţionaţi contravenţional cu amendă de până la o mie de lei, în cazul în care un astfle de apel ar fi fost făcut de către un major, pe numele acestuia ar fi fost întocmit dosar penal. Întrebat despre gluma proastă care a avut loc în şcoala pe care o conduce, directorul Ion Săvulea nu a vrut să facă declaraţii de presă din cauză că „este prea ocupat cu depistarea celui care a făcut acest lucru”.
Poliţiştii vor continua cercetările pentru a stabili cine a fost cel care s-a distrat pe seama oamenilor legii.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here