Alarmă cu bombă la o școală din Târgu-Jiu

1456

Sute de elevi au terminat ieri orele mai devreme decât se puteau aștepta, după ce o persoană neidentificată deocamdată a sunat la 112 și a anunțat că în incinta unității de învățământ este amplasată o bombă. Școala „Ecaterina Teodoroiu” a fost imediat evacuată, iar elevii au fost inițial duși în incinta fostei fabrici de țigarete, aflată în imediata vecinătate.
Aici au fost lăsați să stea în diverse încăperi pentru a nu fi ținuți afară în frig, până când au venit părinții să îi ia și să îi ducă acasă. Iar părinții au venit care de pe unde au putut cât de repede a fost posibil, unii menționând că au primit telefon de la școală pentru a veni după cel mic. „Au sunat de la școală și ne-au spus că ar fi o bombă în școală. Ne-au cerut să venim cât mai repede posibil pentru a lua fetița acasă, ceea ce am și făcut. Nu cred eu că e vreo bombă pe aci, dar am venit, pentru că niciodată nu poți fi sigur pe nimic”, a spus o mămică, în timp ce alta a menționat că ea n-a primit niciun telefon de la nimeni. „Eu am văzut atâtea mașini de la pompieri, poliție, care mai sunt pe aci, și mi-a fost clar că e o problemă. În rest nu știu nimic, nu ne-a spus nimeni nimic despre ce s-ar fi putut întâmpla. Știu doar că nu se mai fac ore”, a precizat femeia. Oamenii au menționat că nu au stat cu teamă pentru că știau copii în siguranță și asta conta cel mai mult, situația în sine fiind una neplăcută, mai ales că afară temperaturile au fost și ieri destul de scăzute. „Am văzut pompierii aici și m-am gândit că s-a întâmplat ceva. Cu teamă nu stau pentru că băiatul e bine și nu am de ce să-mi fac griji.
Am auzit că a sunat cineva ca să spună despre o bombă, dar nu cred că e vreo bombă. Cineva își bate joc de noi toți și mai ales de copii”, a spus o altă mămică. Alerta cu bombă a fost primită prin numărul unic de urgențe 112. Martori oculari spun că primul echipaj sosit la școală a fost unul de la Poliție, după care au fost mobilizați și cei de la ISU, Jandarmerie, Ambulanță și, nu în ultimul rând, SRI, cei care au și coordonat, de fapt, întreaga operațiune. „O mașină de poliție a venit întâi și după aceea au fost pompierii. S-a umplut de sirene pe aci, că la un moment dat nici nu știai ce se întâmplă. De fapt, nici acum nu știm exact despre ce e vorba că nu am mers acolo. Oricum nu ne lăsau să ne apropiem”, a spus o femeie care stă în zonă.
Oamenii au fost mirați să vadă mobilizarea de forțe și au privit de la distanță intervenția de la școala generală. „Nu știm, cred că e o amenințare cu ceva că altfel nu ar fi venit. Sunt atâtea forțe și tot continuă să vină. E clar că ei caută ceva, sperăm să nu fie probleme mai grave”, a spus un localnic. Directoarea școlii vizate de amenințarea cu bombă, Livia Zamfir, a menționat că are motive de îngrijorare atâta timp cât știe că în incinta unității de învățământ nu sunt probleme. Chiar dacă s-a primit o alertă cu bombă, aceasta nu avea motive să fie una reală, deși a dus la evacuarea copiilor. „Eram în timpul orelor, iar echipajele de poliție au venit la noi și ne-au spus că au fost anunțați că în școală ar fi o bombă. Le-am spus că în școală nu erau niciun fel de probleme, că era liniște, copii erau la ore, învățătorii își făceau orele, dar așa era protocolul dumnealor și a trebuit să ieșim cu toții din școală. Copii au fost duși în incinta fostei fabrici de țigarete, în săli încălzite, pentru a aștepta aici părinții care să îi ia acasă. Nu avea rost să îi mai ținem până când se terminau toate verificările pentru că se terminau și orele. Nu cred că este nimic în incinta școlii, probabil cineva rău intenționat care a sunat la 112 fără justificare. Nu e nimic suspect în școală, era liniște, se țineau orele când a venit evacuarea. Au fost evacuați circa 300 de copii, dar cei care au ore după-amiază cred că vor putea să facă orele pentru că nu e nicio problemă”, a menționat directoarea școlii. Operațiunea de verificare a unității de învățământ s-a finalizat în jurul orei 13.00, fără ca autoritățile să emită vreo opinie oficială pe această temă. Singurul lucru cert este că polițiștii au deschis o anchetă și încearcă să dea de urma celui care a sunat la 112, individul riscând o amendă dacă va fi depistat.
Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu-Jiu au continuat activitățile investigative în cauza privind sesizarea de amenințare cu bombă în incinta Școlii Nr. 2, de pe bulevardul Ecaterina Teodoroiu, ocazie cu care au identificat persoana care a semnalat fapte ireale la numărul unic de urgență 112, ca fiind un tânăr, de 14 ani, din localitate.
,,Cercetările se continuă într-un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de inducere în eroare a organelor judiciare și tulburarea ordinii și liniștii publice”, a transmis IPJ Gorj.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here