Al patrulea deces la CE Oltenia. „Murim pe capete”

1936

Un angajat al Complexului Energetic Oltenia a decedat marți dimineață. Inginerul Constantin Bertea avea peste 50 de ani și lucra ca șef de sector la Cariera Jilț Sud. Bărbatul nu a mai ajuns la schimbul I.

Liderii de sindicat vorbesc din nou despre condițiile grele de muncă din cariere și cer insistent reducerea vârstei de pensionare în minerit. „Dânsul lucra dinainte de Revoluție la carieră. Nu mai am cuvinte… Este al patrulea caz și nu știu ce mai urmează. Murim pe capete!”, spune Ion Popescu, președintele Sindicatului Renașterea Jilț Sud, citat de Radio Infinit.
Sindicalistul critică din nou parlamentarii de Gorj. „Parlamentarii noștri nu au timp de solicitările minerilor și energeticienilor pentru reducerea vârstei de pensionare. Ei au timp pentru pensiile lor speciale, pentru salarii… Nu au timp și pentru noi, să apucăm să mâncăm și noi bruma aceea de pensie, să ieșim la pensie la 53 de ani”, mai spune liderul sindical Popescu, afirmând că stresul și suprasolicitarea contribuie la aceste decese premature. „E stresul acela continuu de a ne duce la locul de muncă știind situația precară pe care o avem, nu revizii lunare, nu revizii anuale la excavatoare, la benzile transportoare”, a mai precizat Popescu.
Alți trei salariați ai CE Oltenia și-au pierdut viața, în această lună, din cauza unor probleme cardiace.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here