Numărul centrelor de permanenţă continuă să crească, în Gorj. Începând cu această lună, un nou centru de permanenţă şi-a început activitatea. Este vorba despre cel de la Câlnic, reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj confirmând că au fost notificaţi cu privire la faptul că acest centru este funcţional.
Pe raza judeţului nostru funcţionau până nu demult 16 centre de permanenţă, în localităţi precum: Samarineşti, Cătunele, Mătăsari, Peştişani, Logreşti, Turburea, Prigoria, Târgu-Jiu – trei centre, Tismana, Crasna, Bumbeşti-Jiu, Bâlteni, Târgu-Cărbuneşti şi Ţicleni. Începând cu luna martie, cel de-al 17-lea centru de permanenţă din Gorj şi-a deschis porţile. „Am fost notificaţi cu privire la funcţionarea centrului de permanenţă de la Câlnic. El funcţionează din luna martie”, a confirmat Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj.
Conform legislaţiei în vigoare, în localităţile unde sunt centre de permanenţă este asigurată asistenţa medicală de către medicii de familie gorjeni începând cu prima zi a săptămânii şi până vineri, între orele 15:00-08:00. Şi în zilele de sâmbătă şi duminică şi cu ocazia sărbătorilor legale, serviciul de permanenţă se efectuează în intervalul 08:00-08:00 a doua zi.
Cuantumul sumelor primite de către cadrele medicale pentru activitatea desfăşurată în cadrul centrelor de permanenţă se face în funcţie de numărul orelor lucrate. Spre exemplu, pentru medici, contravaloarea unei ore lucrate este de 12,8 lei, iar pentru asistente este de 8 lei. În plus, medicul coordonator mai primeşte 15% pentru activitatea de coordonare, iar dacă centrul de permanenţă este organizat în cadrul unui cabinet medical privat medicul respectiv care deţine cabinetul, primeşte încă 6,4 lei pe oră pentru acoperirea cheltuielilor administrative.
Minodora SUCEA
Rusine dumneavoastra „domnule Ion” desi stiu bine cine sinteti.
Cei din centrele de permanenta munesc si merita sa fie platiti pentru munca prstata.
Solicit sa fie afisata identitatea dumneavoastra.
Poate asa va potoliti.
aceste centre functioneaza de pomana, o idee sa mai jupoaie niste bani de la casa de asigurari, nu calca nici un pacient pragul acestor cabinete, baga consultatii din burta , cate 2-3 cnp-uri ca sa aiba activitate, rusineeeee