Al 10-lea protest împotriva principalului poluator din Gorj!

678

Locuitorii din două cartiere ale municipiului Târgu-Jiu (Slobozia și Bârsești) și din comuna Bălești au protestat pentru a 10-oară împotriva firmei care deține depozitul de gunoi din Slobozia, vineri, în fața primăriei orașului. Niciun reprezentant al instituției nu a ieșit să stea de vorbă cu protestatarii.

Împotriva firmei Polaris, APM Gorj a luat decizia de suspendare a autorizației de mediu. Poluatorii au făcut contestație în justiție, dar trebuie să se supună celor decise de APM Gorj, începând cu data de 23 martie.
Pentru că mirosul înfiorător persistă, locuitorii afectați vor continua protestele până când firma în cauză va reuși să elimine emisiile toxice. Asta s-a întâmplat și vineri, 19 martie, urmând și alte acțiuni în stradă de acest fel și în următoarele săptămâni.

La cheremul firmei poluatoare
Unul dintre cei mai vocali reprezentanți ai locuitorilor afectați de activitatea Polaris, Ilie Holtea, a declarat: ,,O companie, dovedit poluatoare grav a mediului, își bate joc de un județ întreg. Un județ condus de incompetenți, un județ ținut de 30 ani în mizerie. Nu există o anchetă penală, nu există vinovați. Dansul corupției continuă, toate agențiile statului român dansează cum le cântă o companie dovedit poluatoare”. Oamenii speră că vor ajunge să trăiască în casele lor, fără a mai fi otrăviți de substanțele folosite de Polaris pentru a trata sutele de tone de deșeuri.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here