Ajutorul de stat pentru CE Oltenia, discutat la Bruxelles

2072

Ministrul demis al Energiei și Economiei, Virgil Popescu, merge luni la Bruxelles, pentru a discuta despre ajutorul de stat pe care Guvernul Orban l-a acordat, prin ordonanță de urgență, Complexului Energetic Oltenia. Tot la Comisia Europeană, Popescu va discuta și despre ajutorul pentru Tarom. „Dacă nu erau aprobate ajutoarele de stat, șansele ca și cele două companii să se închidă erau de 99%”, susține Popescu.

Ordonanța de urgență prin care Guvernul Orban a stabilit cadrul pentru ajutoarele financiare pentru Tarom și CE Oltenia face parte din pachetul de 25 de ordonanțe adoptate în ședința-maraton de marți seara, dinaintea moțiunii de cenzură.
„Dacă nu o dădeam acum, şi Guvernul era căzut, ce făceam acum cu acei oameni, 13.000 la Complexul Energetic Oltenia şi câteva mii la Tarom? Ce făceam cu ei, dacă nu era ajutor de salvare pentru aceste două companii, pentru care merg la Comisia Europeană luni, pentru ajutoarele de stat. Dacă nu o dădeam, atunci aveam şanse 99% ca să se închidă acele companii”, a explicat ministrul, la un post național de televiziune.
În acest context, ministrul demis Virgil Popescu are o întâlnire, luni, 10 februarie, cu comisarul pentru Concurență, Margrethe Vestager, dar și cu cei pentru Energie și Piață internă, explicându-le ce înseamnă aceste ajutoare de stat în legătură cu care România a prenotificat Comisia Europeană.
„Niciunul dintre cei trei comisari nu a contramandat întâlnirea pe motiv că ar exista o criză politică după demiterea Guvernului Orban prin moțiune de cenzură”, a mai spus Popescu.
Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat că ordonanţele de urgenţă adoptate în ultima şedinţă de guvern, chiar înaintea demiterii Guvernului prin moţiune de cenzură, vor fi trimise spre Monitorul Oficial şi urmează să fie publicate.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.