Ajutor financiar din partea viceprimarului Morega pentru o septuagenară oarbă

907

O femeie în vârstă de 71 de ani, din municipiul Motru, a fost susținută financiar pentru o intervenție chirurgicală de viceprimarul municipiului, Cosmin Morega. Mai exact, în urmă cu trei săptămâni, femeia, cu domiciliul în oraș în zona Pieței Centrale, s-a prezentat în audiență la viceprimar, aducându-i acestuia la cunoștință că a depus documente la primărie, de mai multe ori, cerând un ajutor de urgență pentru o operație la ochi.

Vârstnica este văduvă și are o pensie lunară de doar 974 de lei, bani insuficienți pentru tratament, dar și pentru a-și achita datoriile lunare, mai exact rata pe un împrumut luat în 2011, necesar pentru plata asociației. Femeia a menționat că nu mai vede cu ochiul stâng deloc, în timp ce cu dreptul abia zărește, aceasta neavând un sprijin în problemele de zi cu zi, ajungând la mila vecinilor. Bătrâna are doi copii, unul este plecat în Cipru de 25 de ani, dar nu mai știe mai nimic de el, iar altul în zonă, dar cu acesta nu are o relație bună. Aceasta avea nevoie de bani pentru un control medical și o operație la ambii ochi. Ieri, a primit o parte din suma necesară, deși femeia și-a luat gândul că va obține ajutorul cerut.
Viceprimarul Morega a găsit soluția pentru a sprijini această persoană pentru a-și recăpăta vederea, iar, marți, a căutat-o la domiciliu.
,,Am căutat-o acasă pe doamna Mioara și-am găsit-o pe bancă în fața blocului. Am intrat în vorbă cu dânsa, dar nu m-a recunoscut, spunându-mi că nu mai vede deloc. I-am zis cine sunt și a început să plângă spunându-mi că și-a luat gândul că o va mai căuta cineva de la primărie. I-am oferit un plic cu o sumă de bani, femeia fiind șocată că, personal, am căutat-o și am sprijinit-o, neuitând de problema ei. Am rugat-o să mă țină la curent cu starea sa de sănătate și i-am promis sprijin în continuare”, a declarat Cosmin Morega, care crede că gesturi caritabile ar trebui să facă și restul cetățenilor, îndreptându-și astfel atenția spre semenii aflați în nevoie, pentru că viața este grea și nedreaptă.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here