Ajutor european pentru gorjenii afectaţi de inundaţiile din 2014

295

În urma aprobării Deciziei Comisiei Europene de către Parlamentul şi Consiliul European, populaţia afectată de inundaţiile extinse din luna mai și din vara anului 2014, va beneficia de un ajutor financiar de aproape 8,5 milioane euro din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene.

Potrivit Corinei Creţu, comisar european pentru Politici Regionale, ajutorul financiar va sprijini comunităţile, contribuind la acoperirea costurilor operaţiunilor de recuperare, precum şi la acoperirea parţială a costurilor de salubrizare a zonelor afectate, de refacere a infrastructurii şi restabilire a serviciilor: „Am propus acordarea acestui ajutor în aprilie 2015 când am transmis propunerea noastră celor două instituţii. Aceste inundaţii devastatoare au provocat incertitudine şi teamă cu privire la viitorul fermierilor care şi-au pierdut întreaga producţie, copiilor care nu au mai putut merge la şcoală şi familiilor care şi-au văzut locuinţele distruse. Pentru toţi aceşti oameni care au arătat foarte mult curaj, autorităţile au luat o decizie înţeleaptă: au apelat la solidaritatea europeană”.
În vara anului trecut, în urma producerii unor inundaţii la nivelul judeţului Gorj, au fost afectate 33 de localităţi, 448 de gospodării au fost inundate, 150 de persoane evacuate, 3,65 kilometri de drumuri judeţene, peste 60 de podețe, circa 270 de hectare de teren arabil, 110 hectare de pășuni și fânețe și 23 de hectare de pădure. Ulterior producerii acestor inundaţii, Guvernul a alocat către localităţile din Gorj afectate de aceste calamităţi suma de 12 milioane de lei.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here