Ajutor de la Camera Agricolă Gorj, pentru tinerii fermieri

185

pagina 4Camera Agricolă Judeţeană (CAJ) Gorj ajută tinerii fermieri din mediu rural să obţină fonduri pe măsura 112. Proiectele, care beneficiază de sprijinul şi avizul instituţiei, aflate în subordinea Consiliului Judeţean Gorj, se pot depune până pe data de 30 iunie, fermierii putând să obţină între 10.000 şi 25.000 de euro, de la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP).

Până la sfârşitul acestei luni, cei care vor să beneficieze de fondurile stabilite pe măsura 112, pentru instalarea tinerilor fermieri în mediu rural, se pot adresa Camerei Agricole Judeţene Gorj, care le acordă consultanţă. ,,Începând de la 1 iunie s-a deschis o nouă sesiune de depunere a proiectelor pe măsura 112, privind instalarea tinerilor fermieri. Prin aceasta, persoanele cu vârsta de până în 40 de ani, care vor să se stabilească la ţară ori vor să preia o afacere a părinţilor sau rudelor, pot chiar să înceapă o afacere nouă, depunând proiecte. Acestea au o valoare între 10.000 şi 25.000 de euro. Conform ghidului solicitantului, apărut pe site-ul APDRP, proiectele sunt eligibile dacă sunt depuse până pe 30 iunie, ele urmând să fie realizate de specialiştii Camerei Agricole. Cei ce vor să facă astfel de proiecte sunt aşteptaţi la sediul nostru pentru a putea să facem toate documentele necesare în vederea accesării măsurii şi depunerii proiectelor la Oficiul Judeţean pentru Plăţi”, a declarat Alin Petrică, consilier juridic la CAJ Gorj.

Interesaţi de proiecte

În ultimele două săptămâni, deja mai mulţi tineri fermieri s-au interesat de accesarea unui proiect pe măsura 112. ,,Sunt solicitări, deocamdată, destul de multe. Oamenii s-au împotmolit însă la partea de acte, dar sunt în grafic. Dacă se realizează actele de către primării şi alte organisme care vin cu actele solicitate în timp util, noi reuşim să facem proiectul. Sperăm că şi celelalte autorităţi locale să ne ajute cu derularea proiectului respectiv”, a completat salariatul Camerei Agricole Judeţene Gorj.

Din toamna anului trecut şi până în prezent Camera Agricolă Judeţeană Gorj, aflată în subordinea Consiliului Judeţean a reuşit să ajute mai multe persoane pentru accesarea unor proiecte eligibile în sumă totală de peste 4 milioane de euro. Instituţia a organizat, de asemenea, mai multe manifestări în localităţile judeţului gen Ziua Cireşului de la Turcineşti sau Sărbătoarea Căpşunului de la Polovragi, conducerea acesteia urmând să realizeze şi câte un simpozion pe teme de oierit, pe agroturism şi pe apicultură ecologică.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here