Ajutoarele alimentare de la UE au ajuns la târgujieni

486

Direcţia Publică de Protecţie Socială (DPPS) din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu a început de ieri distribuirea pachetelor cu ajutoare alimentare venite de la Uniunea Europeană.

În această primă tranşă au fost primite 2.500 de pachete, urmând ca în perioada următoare să fie primită o altă tranşă. 7.019 beneficiari din municipiul Târgu-Jiu vor primi câte două cutii de alimente, în total urmând a fi distribuite 18.000 de pachete. “Distribuţia alimentelor a început. Va mai veni o tranşă de alimente săptămâna viitoare, conform unui grafic transmis de Prefectura Gorj. Noi împărţim alimentele beneficiarilor de pe liste pe bază de bonuri de ordine, practic în ordinea în care vin”, a declarat Alina Toader, şef serviciu în cadrul DPPS Târgu-Jiu.
Pentru a ridica alimentele, beneficiarii trebuie să se prezinte cu buletinul, copie şi original, şi un act doveditor de încadrare în una din categorii. Distribuirea se face în zilele lucrătoare, între orele 7.00 – 15.00, de la hala nouă din Piaţa Centrală pe bază de bon de ordine. Fiecare persoană primeşte două cutii de alimente, iar o cutie cuprinde: zahăr – 1 kilogram, ulei – 2 litri, făină – 1 kilogram, mălai – 2 kilograme, paste făinoase – 1 pungă, conservă carne vită – 1 bucată, conservă ficat porc – 1 bucată, orez – 1 kilogram, conservă paste tomate – 1 bucată, fasole boabe – 1 kilogram.
Beneficiari ai acestor ajutoare UE la nivelul judeţului Gorj sunt peste 76.000 de persoane. La finele săptămânii trecute au fost livrate alimentele şi către beneficiarii din localităţile Baia de Fier, Bălăneşti, Săcelu, Scoarţa. Distribuţia ajutoarelor alimentare beneficiarilor finali este făcută de primării în baza listelor de distribuţie, acestea asumând corectitudinea completării listelor şi a distribuţiei.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here