Ajutoare sociale pentru zeci de mii de gorjeni

186

ajps facuta de mineConducerea Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale (AJPS) Gorj are în plată la ora actuală un număr de 4.154 de beneficiari ai ajutorului social acordat conform Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare.

Alături de cazurile sociale de mai sus, AJPS Gorj are în plată şi un număr de 8.290 de beneficiari ai alocaţiei pentru susţinerea familiei, acordată conform Legii 277/2010 modificată şi completată. „Deşi a apărut o nouă lege cu alte prevederi ale asistenţei sociale, suntem în imposibilitatea de a ne pronunţa încă dacă va fi o scădere a numărului de beneficiari. Aceste estimări vor putea fi făcute doar după implementarea legii”, a declarat Monica Podaru, şefa AJPS Gorj.

Zeci de mii de subvenţii la căldură

La nivelul judeţului Gorj, numărul mediu de beneficiari ai ajutorului pentru încălzirea locuinţei pentru sezonul rece care s-a încheiat, 2010/2011, în funcţie de tipul de încălzire al locuinţei se prezintă în cifre majore. Astfel, potrivit datelor furnizate de conducerea AJPS Gorj, subvenţii la energie termică s-au acordat pentru 1.811 gorjeni beneficiari, la gaze naturale, subvenţiile acordate au fost pentru 11.267 de familii, iar la încălzirea cu lemne, cărbune sau combustibili petrolieri ajutoarele s-au acordat prin lege pentru 21.036 de beneficiari din judeţul Gorj. „Referitor la modul de acordare al ajutorului pentru încălzirea locuinţei, pentru sezonul rece noiembrie 2011 – martie 2012, până în prezent nu există precizări noi care să reglementeze un alt mod de acordare ale subvenţiilor, în prezent acestea acordându-se în conformitate cu prevederile OUG nr. 5/2003, cu modificările şi completările ulterioare”, a mai spus directoarea Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale Gorj.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here