Ajutoare de urgenţă pentru mai multe familii din Gorj

320

La finele săptămânii trecute, Guvernul a aprobat o hotărâre privind acordarea unor ajutoare de urgenţă în sumă totală de 1.272.700 de lei, pentru sprijinirea a 463 de familii şi persoane singure, afectate de calamităţi naturale, incendii ori probleme grave de sănătate, ce pot conduce la riscul de excluziune socială.
Potrivit unui comunicat al Executivului, o sumă totală de 324.900 de lei va fi acordată unui număr de 120 de familii aflate în situaţii de necesitate cauzate de incendii din judeţele: Alba, Argeş, Bacău, Botoşani, Buzău, Călăraşi, Dâmboviţa, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea, Vrancea. Totodată, o sumă totală de 139.500 de lei va fi acordată unui număr de 35 de familii aflate în situaţii de necesitate cauzate de calamităţi naturale, inundaţii şi alunecări de teren, din judeţele: Caraş-Severin, Neamţ, Olt, Suceava, Vâlcea, Vrancea. Aceste persoane au fost afectate de calamităţi naturale, şi anume precipitaţii abundente, dar şi alunecări de teren, cazuri izolate înregistrate în perioada iunie 2016 — mai 2017, conform comunicatului.
Potrivit Guvernului, o sumă totală de 808.300 de lei va fi acordată unui număr de 308 familii şi persoane singure care se confruntă cu situaţii deosebite cauzate de probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială. Acestea se află în judeţele: Arad, Argeş, Bacău, Botoşani, Braşov, Buzău, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi din municipiul Bucureşti. Beneficiarii acestor ajutoare au fost identificaţi în urma anchetelor sociale realizate de către agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, respectiv a municipiului Bucureşti. Aceste ajutoare de urgenţă se plătesc din fondurile prevăzute cu această destinaţie în bugetul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, se mai arată în comunicat.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here