“Ajutoare de urgenţă” pentru familiile nevoiaşe

323

Prin programul “Ajutoare de urgenţă”, Asociaţia Inimi de Gorjeni sprijină familiile nevoiaşe care solicită ajutor financiar de la DGASPC Gorj, prin oferire de alimente ocazional sau de sărbători, îmbrăcăminte, achitarea unor datorii restante la energie electrică, gaze, achiziţionarea de lemne pentru foc, materiale de constructii pentru refacerea unor locuinţe şi aşa mai departe. În ultimul an, în cadrul acestui program au fost sprijinite 9 persoane, valoarea fondurilor alocate de Asociaţia Inimi de Gorjeni ridicându-se la 3.050 lei.

Între persoanele ajutate de Asociaţia Inimi de Gorjeni prin programul “Ajutoare de urgenţă” este C.L, bunică maternă, care locuieşte într-o locuinţă socială din Târgu-Jiu, str. Ciocîrlău, împreună cu doi nepoţi minori, C.C.A şi C.B.M.. Mama minorilor i-a lăsat în grija bunicii, acesta mai având alţi doi copii minori cu care locuieşte în diverse localităţi, neavând un domiciliu stabil. Mama menţine ocazional legătura cu bunica maternă şi cu cei doi minori. Tatăl lor este în Portugalia si nu menţine legătura cu familia şi nu le trimite bani. Familia nu beneficiază de ajutor social sau cantină socială, singurul venit financiar fiind alocaţiile celor doi minori. “C.B.M., în vârstă de cinci ani, suferă de trombocitopenia, o afecţiune ce este caracterizată prin numărul scăzut de plachete sangvine (trombocite). În data de 28//01/2014 minora era programată pentru tratament la Spitalul Fundeni din Bucureşti. Bunica ne-a solicitat sprijinul în vederea achiziţionării de alimente pentru ea şi nepoata ei, deoarece va sta internată la spital o săptămână. Asociaţia Inimi de Gorjeni i-a acordat suma de 200 lei, pentru achiziţionarea de alimente necesare minorei C.B.M şi bunicii materne, pe perioada când va fi internată la Bucureşti”, confirmă Dumitru Cotrună, directorul executiv al Asociaţiei Inimi de Gorjeni.
O altă persoană domiciliată într-o locuinţă socială din Târgu-Jiu, str. Ciocîrlău, împreună cu fiul ei în vârstă de 8 ani. Atât mama cât şi fiul sunt încadraţi în grad de handicap. Fiul femeii frecventează Centrul de zi din cadrul CSCCNS Tg-Jiu. Familia se confruntă cu probleme sociale, singura sursă de venit provenind din beneficiile încadrării în grad de handicap. Datorită veniturilor scăzute, familia a înregistrat datorii atât la asociaţia de locatari cât şi la Fondul Locativ unde plătesc chirie. “În prezent la Fondul Locativ se înregistreză datorii, drept pentru care d-na D.F a fost acţionată în instanţă. Aceasta a solicitat din partea DGASPC Gorj un sprijin financiar pentru achitarea unei părţi a datoriilor, restul de diferenţă suportând-o familia. DGASPC Gorj nu are prevăzute fonduri cu această destinaţie şi a redirecţionat cererea către Asociaţia Inimi de Gorjeni. Asociaţia Inimi de Gorjeni i-a acordat d-nei D.F., suma de 350 de lei pentru achitarea datoriei la chirie a Florinei Dărăbaş”, a menţionat Cotrună.

Ajutor şi pentru beneficiarii instituţionalizaţi
Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Tg-Cărbuneşti a avut internaţi pentru investigaţii medicale la spitalul din Timişoara doi beneficiari. “CSCCD Tg-Cărbuneşti ne-a solicitat sprijinul pentru decontarea transportului dus-întors pe ruta Tg-Cărbuneşti-Timişoara, deoarece avea depăşită cota de benzină; Având în vedere că externarea copiilor nu s-a facut în aceeaşi zi, Asociaţia Inimi de Gorjeni a acordat suma de 700 lei pentru decontarea a două trasee Tg-Cărbuneşti-Timişoara, tur-retur”, a confirmat directorul executiv al Asociaţiei.
De asemenea, în cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Târgu-Jiu se află cu măsură de protecţie P.L.A.N. Ea este diagnosticată cu meduloblastom de fosă cerebrală posterioară operat şi se află internată la Spitalul Oncologic Fundeni unde efectuează tratament de polichimioterapie citostatică. Minora necesită o alimentaţie îmbunătăţită. CSCCH Tg-Jiu fiind o instituţie publică în subordinea DGASPC Gorj, şi având fondurile limitate, alocaţia de hrană pentru un beneficiar din centrele rezidenţiale fiind de 9 lei/zi, bani insuficienţi pentru minoră. CSCCH Tg-Jiu s-a adresat DGASPC Gorj pentru un sprijin financiar de urgenţă, iar DGASPC Gorj a solicitat Asociaţiei Inimi de Gorjeni un sprijin financiar în valoare de 300 lei. Asociaţia Inimi de Gorjeni a acordat suma de 300 de lei pentru beneficiara CSCCH Tg-Jiu, în vederea achiziţionării de produse alimentare, igienico-sanitare, medicamente şi aşa mai departe.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here