Ajută un elev din Gorj să participe la orele online!

1657

Uniunea Salvați România, filiala Gorj, vine în sprijinul elevilor care nu dispun de un telefon sau o tabletă pentru a putea participa la lecțiile online.
Cele mai mari probleme sunt în mediul rural. Sunt sate unde semnalul de telefonie este slab, iar accesul la internet este un vis pentru mulți copii. În Gorj, circa 10% din cei puțin peste 50.000 de elevi nu iau parte la învățarea asistată de tehnologie.
USR Gorj face un apel către gorjenii care dețin acasă un telefon vechi sau o tabletă nefolosită. „Mulți dintre noi avem pe acasă câte un telefon pe care nu îl mai utilizăm, câte o tabletă veche, ori chiar câte un laptop sau desktop pe care s-a așternut praful. Dă unui elev care are nevoie de educație ceea ce tu ții prăfuit prin sertare. Noi îl recondiționăm și îl dăruim din partea ta, ori îți dăm chiar ție posibilitatea să îl predai direct! Totul este transparent, urmăribil și verificabil”, anunță Radu Miruță, președintele USR Gorj.
Cine vrea să ajute va trebui să completeze un formular. Documentul se găsește pe pagina de Facebook a USR Gorj. „Oriunde în județul Gorj, un coleg va veni la adresa indicată de dumneavoastră să ridice dispozitivul electronic pe care doriți să îl predați și îl va aduce la centrul nostru de recondiționare de la Târgu-Jiu. Cadrele didactice care au indicat în formular cazuri de elevi fără posibilitatea de a se conecta la orele ținute online vor fi contactate în vederea predării dispozitivelor electronice și înmânării acestora direct către elevi. Predarea se va face în ordinea înregistrării din partea profesorilor. Cei care doriți să ajutați și altfel acei copii (îmbrăcăminte, cumpărare de conectivitate (cartelă SIM, abonament Internet), hrană, burse, etc.), este o rubrică separată în formular și veți fi puși în contact direct cu profesorii/învățătorii acelor copii”, mai anunță USR Gorj.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here