AJOFM intermediază angajările la Daimler

396

Concernul german Daimler, cu care municipalitatea de la Târgu-Jiu a purtat deja discuţii avansate în vederea deschiderii unei fabrici de cabluri auto pentru finele acestui an, beneficiază de tot sprijinul conducerii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj în vederea furnizării de angajaţi din judeţul nostru.

Circa 1.700 de gorjeni vor putea deveni muncitori în cadrul fabricii de cabluri auto a cărei construcţie va începe în această primăvară la Târgu-Jiu. În prezent, aproape 100 de persoane sunt trimise la specializare într-o localitate de lângă Arad, la Pâncota, urmând ca apoi să fie încadrate în unitate odată ce aceasta va începe producţia. “Din momentul în care s-au pornit discuţiile privind venirea acestei firme în Târgu-Jiu am fost la două întâlniri cu reprezentanţii firmei şi cu autorităţile locale şi judeţene. Noi am prezentat faptul că avem forţa de muncă de care au nevoie şi ne-am oferit toată disponibilitatea. Construcţia va dura puţin, cred că vor începe în primăvară şi până în iarnă vor începe să funcţioneze la capacitate maximă. Este vorba de un număr de persoane cuprins între 1300 şi 1700. În primă fază ne-au solicitat sprijinul să găsim oameni care să meargă să se deplaseze la Pâncota, lângă Arad. Din luna martie urmează să ne anunţe când vor relua procedura de mediere pentru a-şi mai găsi personal, urmând să plece să mai lucreze la Pâncota şi alţi oameni până se încheie construcţia, astfel încât cei care vor lucra acolo să aibă prioritate la angajare. Vreau să menţionez că nu vom primi CV-uri, iar în momentul în care ne vor anunţa, noi vom mediatiza pentru ca oamenii să ştie şi să intermediem întâlnirea dintre firmă şi viitorii angajaţi”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.
ajofm sediu nouAcesta a precizat că investitorul german caută muncitori necalificaţi şi montatori piese şi subansamble, iar în momentul în care reprezentanţii firmei vor da startul angajărilor, AJOFM Gorj va susţine încadrarea gorjenilor care îşi doresc un loc de muncă la fabrica de cabluri auto.

Teren lângă târgul de haine vechi
Potrivit discuţiilor purtate de conducerea Primăriei Târgu-Jiu cu reprezentanţii firmei Daimler, acestora din urmă le-a fost oferit un teren de 5,3 hectare în apropierea târgului de haine vechi din zona Artego. “Reprezentanții firmei din Germania nu ne-au anunțat încă ce modalitate de achiziţie a terenului doresc. Noi le-am înaintat oferta noastră și a rămas ca dânșii să ne anunțe ce vor alege. Le-am oferit un teren de 5,3 hectare, în spatele Coleusului. Este situat la 200 de metri de strada Ciocârlău, dar nu știm încă de ce suprafață sunt dânșii interesați. Au la dispoziție trei variante: superficie, închiriere sau cumpărare. Cred că în luna februarie vom ști cu siguranță ce variantă vor alege. În luna martie vor veni din nou la Târgu-Jiu pentru a selecta alte persoane spre a le angaja la Pâncota”, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

2 COMENTARII

  1. Varsta:27 ani,studii liceale,am 10 ani vechime in meseria de electrician,diploma Maistru electrician in centrale statii si linii electrice,posed permis conducere cat.BE CE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here