AJOFM Gorj organizează patru cursuri de formare profesională

213

ajofmAgenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj organizează în această lună un număr de patru cursuri de formare profesională. La acestea urmează să participe 100 de persoane.

Cursurile organizate în luna februarie de către conducerea AJOFM Gorj sunt: două de lucrător în comerţ, unul de zidar – pietrar – tencuitor, şi un altul de operator introducere, validare şi prelucrare date. Numărul gorjenilor care vor participa la aceste cursuri se ridică la 100, repartizaţi în serii de câte 25 pe fiecare curs de formare profesională. Persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj sunt obligate să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă. Cetăţenii îndreptăţiţi care au scos bani din buzunar pentru plata cursurilor pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă.

121 de posturi vacante

La ora actuală, rata şomajului este la nivelul judeţului nostru de 7,68%, numărul de şomeri fiind de peste 11.300, din care peste 5.500 primesc indemnizaţii de şomer. Cei care au o anumită calificare pot opta în aceste zile pentru unul din cele 121 de posturi vacante puse la dispoziţia şomerilor de către angajatorii gorjeni, prin intermediul AJOFM. Oferta judeţeană cuprinde 23 de locuri de muncă de croitor, 19 de sudor, câte şase de lăcătuş mecanic şi strungar universal. De asemenea, în oferta săptămânală se mai regăsesc posturi libere de brutar, mecanic auto, schelar, tinichigiu, izolator termic, fierar betonist, zidar pietrar, agent de securitate, lucrător comercial, spălător vehicule, femeie de serviciu, dulgher, barman, bibliotecar. Totodată, o şansă la angajare o au şi şomerii gorjeni cu studii superioare, oferta AJOFM cuprinzând şi posturi vacante de lucrător gestionar, asistent medical generalist, director de magazin, tehnician agronom-exploatare, inginer construcţii civile, industriale şi agricole.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here