AJOFM Gorj oferă locuri de muncă în agricultură

355

fermieri-romaniaAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj prin serviciul de ocupare EURES oferă locuri de muncă vacante în Danemarca pentru sectorul agricol.

Astfel, sunt oferite 10 locuri de lucrători în ferme de creşterea animalelor de cultivarea fructelor şi legumelor, durata contractului fiind între 4 şi 8 luni, 10 locuri de grădinari în seră, printre care şi un ajutor de grădinar în seră.

La această categorie, durata contractului este de doi ani, iar pentru grădinari e de 3 ani şi 8 luni. Ana-Maria Niculescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj a precizat faptul că “munca se face în acelaşi timp cu frecventarea unor cursuri de specialitate plătite de guvernul danez. “Pe aceste locuri pot aplica doar absolvenţii unui liceu agricol sau facultăţi cu profil agricol, inclusiv silvicultură, si studenţi la o facultate cu profil agricol, cu vârsta între 18- 30 ani şi care cunosc limba engleză nivel foarte bine. Salariul oferit este de 1.270 euro brut lunar”, a mai spus reprezentanta instituţiei.
De asemenea, mai sunt vacante 200 de locuri de muncă pentru lucrători în agricultură, la recoltarea căpşunilor, mazării, zmeurii, cepei, dovlecilor. Vor exista şi câteva posturi pentru şoferi de tractor/camion/autobuz şi de motostivuitori care să lucreze la fermele respective pe timpul sezonului de vară 2010. Printre cerinţele de angajare în sectoarele agricole din Danemarca se numără: vârstă minimă a lucrătorului să fie de 18 ani, să aibă cunoştinţe medii de limba engleză, să fie rezistent la munca grea, pe perioade lungi de timp, să posede experienţă în munca manuală.
Data limită de aplicare pe aceste locuri de muncă este 1 martie 2010. Pentru relaţii suplimentare, gorjenii care îşi doresc un post în astfel de domenii se pot adresa la sediul AJOFM Gorj din strada Lt. Col. Dumitru Petrescu nr.1 la compartimentul EURES.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here